Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Dramat fortsätter! Meghan Markles pappa riktar svidande kritik mot parets beslut

Meghan Markle och prins Harry gick för bara några dagar sedan ut med beskedet att de ville bli finansiellt oberoende från kungahuset, men samtidigt ha kvar några av sina uppdrag för drottningen. Nu står det dock klart att det inte blir så – för att få jobba som de vill utan att få godkännande från drottningen måste de lämna tillbaka sina kungliga titlar. 

Foto: Instagram

Nyligen skrev vi på Metro Mode om Meghan Markle och prins Harrys chockerande besked om att de ville lämna landet och därmed bli “seniora medlemmar” av det brittiska kungahuset. Nu kommer dock beskedet att paret blir av med sina kungliga titlar.

– Med drottningens välsignelse kommer ‘The Sussexes’ fortsätta att upprätthålla sina privata engagemang. De kan inte fortsätta att formellt representera drottningen, men har gjort klart att allt de gör kommer att upprätthålla Hennes Majestäts värderingar. (…) ‘The Sussexes’ kommer inte att använda sina HRH-titlar då de inte längre är arbetande medlemmar av kungafamiljen, står det i ett uttalande från det brittiska kungahusets som bland annat delades på dess Twitter-konto.

Det var på en privat middag för prins Harrys välgörenhetsorganisation Sentebale som han höll ett tal om de senaste händelserna inom kungahuset och sin och familjens framtid. Enligt The Guardian sa han bland annat att paret hade hoppats på att forsätta tjäna drottning Elizabeth och kungahuset, samväldet och militären utan offentliga medel.

– Tyvärr var det inte möjligt, ska han ha sagt, och berättade att det inte var ett givet beslut att fatta för sig själv och sin fru men att det helt enkelt inte fanns något annat alternativ.

Han fortsatte med att säga att han inte talar som prins eller hertig, utan som Harry, när han säger att han har funnit den kärlek och lycka som han hoppats på hela livet med Meghan.

– Jag vet att ni har lärt känna mig tillräckligt bra under alla de här året för att lita på att kvinnan jag har valt som min fru upprätthåller samma värderingar som jag gör. Och det gör hon.

Enligt olika medier ska relationen mellan paret och kungahuset vara fortsatt god, trots att de fick reda på beslutet genom parets Instagramkonto. Alla är dock inte helt övertygade om att framtiden är ljus för Meghan och Harry – däribland Meghan Markles pappa.

Meghan har sedan länge haft en skakig relation med Thomas Markle, som till exempel inte var bjuden på parets bröllop. Den lär inte bli bättre efter att han i en kommande dokumentär ska ha sagt att paret riskerar att bli två “förlorade själar” och att “De förvandlar det [kungafamiljen] till Walmart med en krona på”.

Vi lär ha all anledning att återkomma till vad som händer för Meghan och Harry framöver!

Läs också: Meghan Markle och prins Harrys chockbesked – vill lämna brittiska kungahuset

 

Källa: The Guardian

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!