Nöje

Drew Barrymore hoppar av MTV Movie & TV Awards – stöttar strejkande manusförfattare

Skådespelaren Drew Barrymore hoppar av sitt uppdrag som programledare för årets MTV Movie & TV Awards. Anledningen? Solidaritet med de strejkande manusförfattarna i Hollywood.

Foto: Instagram @thedrewbarrymoreshow

I ett uttalande som Variety publicerat berättar Drew Barrymore om sitt beslut att inte agera värd för årets MTV Movie & TV Awards.

Strejkar för första gången på 15 år

“Jag har lyssnat på manusförfattarna, och för att verkligen respektera dem kommer jag att avstå från att vara värd för MTV Movie & TV Awards i solidaritet med strejken”, säger Barrymore i uttalandet.

Hon fortsätter: “Allt vi firar och uppskattar med film och tv kommer från deras verk. Och tills en lösning har nåtts kommer jag välja att vänta men jag kommer titta där hemma och hoppas att ni också kommer göra det.”

Barrymore passar även på att tacka MTV, som hon kallar “en av de bästa partners jag har jobbat med”, och tillägger att hon längtar efter att medverka nästa år istället.

Manusförfattarnas pågående strejk i USA är den första på femton år, enligt CBS News. Totalt är det över 11 000 manusförfattare inom tv och film som strejkar, detta efter att förhandlingar mellan manusfacket Writers Guild of America och de stora film- och tv-bolagen (däribland Netflix, Amazon, Apple och Disney) misslyckats.

Foto: Instagram @thedrewbarrymoreshow

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!