Nöje

Drew Barrymore: Jag har varit nykter i två och ett halvt år

Drew Barrymore utvecklade ett alkohol- och drogberoende i ung ålder. Nu har hon berättat om vägen till nykterhet.

Foto: Instagram @drewbarrymore

I en intervju i amerikanska CBS This Morning berättade skådespelerskan Drew Barrymore att hon varit nykter i två och ett halvt år. “Det var något som jag insåg inte gynnade mig eller mitt liv”, sa hon i programmet.

Var beroende av alkohol vid elva års ålder

Drew Barrymore slog igenom redan som barn i filmen “ET”, regisserad av Steven Spielberg. Under tiden som hon nådde stjärnstatus levde hon ett turbulent liv. Redan vid elva års ålder var hon beroende av alkohol, som tolvåring utvecklade hon ett drogberoende, och vid tretton års ålder hade hon utvecklat ett självskadebeteende.

Vändpunkten kom när hennes mamma skrev in henne på ett behandlingshem för drogberoende i arton månader. Efter detta sökte Barrymores frigörelse från sina föräldrar. Hon blev myndigförklarad vid fjorton års ålder och därefter följde några svåra år då Barrymore inte fick några roller – istället försörjde hon sig genom att jobba på restauranger och som städerska.

Men med sin medverkan i filmen “Poison Ivy” lyckades Barrymore ta sig tillbaka in i filmbranschen och sedan dess har hennes karriär kantats av framgångar med filmer som “Batman Forever”, “Scream”, “The Wedding Singer” och “Never been kissed”.

Diskuterade mental ohälsa med Machine Gun Kelly

Barrymore har dessutom sedan september 2020 sitt eget tv-program, “The Drew Barrymore Show”. Det var i detta program som hon och gästen Machine Gun Kelly diskuterade sina tidigare problem med mental ohälsa. Barrymore berättade då att hon hade sökt hjälp efter sin skilsmässa 2016:

“Jag hade två barn som jag var tvungen att kämpa för och jag behövde hjälp”, berättade hon. “Jag gjorde några stora förändringar i mitt liv och började på en helt ny bana.”

Livsförändringarna verkar ha hållit i sig sedan dess, med tanke på att hon varit nykter i två och ett halvt år. I CBS This Morning beskrev Barrymore vägen till nykterhet som “en lugn, trygg resa”.

Källa: People, The Guardian

Foto: Instagram @drewbarrymore

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!