Nöje

Drömjobbet! Ta hand om en fyr på en öde ö och tjäna en miljon

Känner du att vardagen är alldeles för stressigt och skulle helst ta ditt pick och pack och flytta till en öde ö? Då kan din dröm bli sann och faktiskt få en miljon för besväret, det finns dock en hake. Du måste bli fyrvaktare.

East-Brother-Light-Station-fy-dromjobb-jobbFoto: Unsplash

Det är fyren East Brother Light Station utanför San Fransisco som du ska sköta och på ön finns det också ett pensionat och värdshus som har öppet fyra dagar i veckan året om. I jobbet så ska du sköta om fyren och även resten av ön, du ska svara i telefon, sitta i receptionen, städa och laga mat. Lönen för jobbet är 130 000 dollar om året, vilket är ungefär 1,2 miljoner svenska kronor. Det blir inte en helt så pjåkig månadslön. Det låter ju rätt trevligt, men den som söker jobbet ska ändå veta att det inte finns något wifi på ön eller en tv. Så du får inte vara lättuttråkad.

– Det finns ingen täckning för wifi här, och innan vi flyttade ut hit var det kanske något som var lite skrämmande. Men vi har absolut inte blivit avskärmade eller uttråkade, tvärtom. Uttråkad är det svårt att bli här, säger  Jill Meeker, som tidigare hade tjänsten.

För att söka måste ni vara ett par varav den ena måste ha bra kunskap om sjö- och båtliv, du måste också ha ett intyg på att du kan köra båt. Då du måste köra gäster till och från ön. Här kan du läsa mer om detta drömjobb.

Källa: Allt om resor

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!