Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Drömmen! Nu kan du få betalt för att bo i en italiensk by

Den lilla byn Bormida i norra Italien är i stort behov av nya invånare eftersom befolkningen sjunkit drastiskt de senaste åren. Lösningen? Erbjuda betalning – och låg hyra – till de som vill flytta dit! 

Foto: All over press
Källa: Vagabond.se

Att ta sitt pick och pack och flytta till en liten pittoresk italiensk by känns som en dröm för många. Att dessutom få betalt för flytten låter nästan för bra för att vara sant. Men det är precis vad borgmästaren i Bormida, i regionen Ligurien i norra Italien, planerar att göra. Bormida har i dagsläget bara 394 invånare, då många (främst unga) har lämnat orten de senaste åren i förmån för större närliggande städer. Borgmästaren Danielle Gallianos lösning för att undvika att byn förvandlas till en spökstad är att erbjuda nyinflyttade ett bidrag på 2 000 euro (drygt 19 300 kronor) och en låg månadshyra från 50 euro (knappt 500 kronor) för de minsta bostäderna, skriver The Guardian.

Galliano skriver på sin Facebook-sida att detaljerna kring erbjudandet måste sättas och att förslaget sedan ska godkännas av kommunfullmäktige – men redan nu börjar intresseanmälningarna att trilla in. En lokal restaurangägare beskriver livet i Bormida som “fritt från stress”, något vi gärna skulle kombinera med den italienska naturen och maten. När kan vi flytta?

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!