Nöje

Glöm ångest, illamående och huvudvärk – “Alcosynth” kan bana vägen för ett bakfyllefritt samhälle

bakfyllafri Foto: Unsplash
 
Den nya drycken som kommer att kallas “Alcosynth” är designad för att ge alla de positiva effekter människan vill få ut av alkohol – UTAN de negativa effekterna som kommer dagen efter.
 
Det låter kanske för bra för att vara sant men faktum är att professor David Nutt vid The Imperial College hoppas och tror att denna typ av alkohol helt har ersatt den vanliga runt år 2050.
 
Genom noggrann research av substanser som påverkar hjärnan på samma sätt som alkohol gör har man nu lyckats designa en alkoholtyp som alltså ska vara ogiftig. Inte nog med att bakfyllan försvinner, den största fördelen med “Alcosynth” är de omfattande positiva effekter det kan få på folkhälsan. I Storbritannien är alkoholkonsumtion den tredje största bidragande faktorn till sjukdomar som leder till dödsfall i landet (efter rökning och övervikt).
 
Tyvärr är den nya drömalkoholen bara i blöjstadiet och behöver utvecklas och forskas på mer innan det blir möjligt att beställa den på krogen. Men den finns och funkar – så det är bara att hålla tummarna för att professor David Nutt och hans team lyckas få ut den på marknaden så att vi snart slipper huvudvärk, illamående och ångest!
 
Källa: The Independent

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!