Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Drömresan – världens största vattenland är ett tropiskt paradis (i Europa)

Osäker på var din nästa resa ska gå och du gillar att bada? Då är det här ditt drömresemål, ett tropiskt och gigantiskt vattenland på 65 000 kvadratmeter som passande heter Tropical Islands

Tropical-Island-varldens-storsta-vattenland-Foto: Tropical Island

Låt dig inte luras av namnet, vattenlandet ligger nämligen i en före detta flyghangar ungefär fem mil utanför Berlin. Utanför ser det inte mycket ut för världen, men inomhus döljer det sig ett tropiskt vattenparadis som rymmer 6000 besökare.

Förutom att simma runt i bassänger kan du åka vattenrutschbanor, gå på spa och dessutom njuta av konserter. Allt verkar finnas på Tropical Islands.

I en speciell avdelning för vuxna förvandlas vattenlandet till Bali där finns laguner, sauna och ett tropiskt hav (ja, exakt ett hav). Havet är lika stort som tre stora simbassänger och ligger under ett stort glastak så det ska kännas som du simmar i ett riktigt hav.

Foto: Tropical Island

Även om den största delen av vattenbadet ligger inomhus så finns det även en utomhusdel med flera pooler och bassänger. Utomhusdelen är öppet året runt, precis som det övriga vattenlandet.

Eftersom hela landet är 65 000 kvadratmeter kan det vara svårt att hinna med allting på en dag. Då kan du boka en natt i antingen en bungalow eller i ett mysigt tält, allt med utsikt över vattnet. Svårt att tro att en är i en flyghangar i Tyskland. Det kostar från 350 kronor att gå in och en natt kostar från 1 500 kronor.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!