Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Earth Hour! 9 Netflix-dokumentärer som får oss att släcka ned allt på lördag

Vi är ständigt på jakt efter tips på spännande och tankeväckande dokumentärer. Inför årets upplaga av världens största miljömanifestation, Earth Hour, känns viktiga teman som klimat, natur och hållbarhet extra relevanta.  

Foto: Netflix

Vi har nog alla någon gång sett en dokumentär som väckt så pass starka känslor att vi är redo att ändra hela vår livsstil – beroende på filmens tema. På lördag den 24 mars uppmanar Världsnaturfonden oss återigen att, under en timme (20,30-21.30 svensk tid), släcka ned alla lampor och all el. Syftet är att sända en stark och symbolisk signal till världens ledare att börja agera på riktigt i klimatfrågan.

Här kan du läsa mer om Earth Hour!

Här nedanför har vi samlat nio dokumentärtips med natur och miljö, klimatförändringar och hållbarhet som största fokus. Du kommer vilja släcka ned ALLT så fort eftertexterna rullar. Du hittar dem alla på Netflix!

Before the flood

Before the flood

Skådespelaren och klimatkämpen Leonardo DiCaprio reser runt i världen för att undersöka konsekvenserna av klimatförändringarna som vi människor har orsakat – och vad som görs för att stoppa dem.

Nästa bild
Chasing coral (Netflix orginialdokumentär)

Chasing coral (Netflix orginialdokumentär)

Dykare, forskare och fotografer från hela världen samarbetar i en undervattenskampanj för att dokumentera korallrevens undergång.

Nästa bild
Planet Earth

Planet Earth

I den här legendariska serien får alla vi naturälskare följa med på expeditioner från Himalayas toppar ända ner till havsbotten.

Nästa bild
A plastic ocean

A plastic ocean

När en dokumentärfilmare upptäcker att världshaven översvämmas av plastavfall börjar han titta närmare på hur nedskräpningen påverkar miljön.

Nästa bild
Sustainable

Sustainable

USA står inför en matkris driven av jakten på lönsamhet och en brist på konsumentupplysning. I den här dokumentären undersöker kocken Rick Bayless hållbarhet inom jordbruket och dess framväxt samt hur det skulle kunna förändra vår kost i framtiden.

 

Nästa bild
Terra

Terra

Här granskas vår relation till andra levande varelser på planeten, i takt med att mänskligheten bli mer och mer isolerad från naturen. En viktig och visuellt slående dokumentär!

Nästa bild
Food choices

Food choices

Den här dokumentären undersöker kosthållning världen över. Våra matvanor pekas ut som den stora boven i dramat för både hälsoproblem och klimatförändring.

Nästa bild
The future of water

The future of water

Människans historia är djupt förknippad med sötvatten. En närmare titt avslöjar de stora utmaningar som väntar och som kan vända maktstrukturerna i världen på ända.

Nästa bild
How to change the world

How to change the world

På 1970-talet bildade en grupp aktivister, som samlats för att protestera mot kärnvapentester, den världskända miljöorganisationen Greenpeace.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!