Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ebba Berggren: “Första gången jag tvivlade en millisekund på om vi verkligen var rätt för varandra”

Metro Modes krönikör Ebba Berggren funderar på olikheter mellan två personer i ett förhållande. Hur de för en millisekund kan skrämma oss för att vi är just olika. Hur en liten händelse kan få hela världen att gunga till för att sedan, lika plötsligt, landa i något ännu finare. 

Foto vänster: Privat foto/Unsplash 

Första gången jag tvivlade en millisekund på om vi verkligen var rätt för varandra var inte över en politisk debatt, tvätt, matlagning eller ekonomi, något som tillhör de vanliga riskzonerna. Det var istället en påkostad sauna-upplevelse på Ystad Saltsjöbad.

Sekunden instruktören informerade oss om att vi skulle kallbada – inte EN gång utan TVÅ gånger i HAVET – tittade jag på honom med en blick som nästan brände hål på hornhinnan. Att ta ett havsdopp i februari för en badkruka när dessutom stormen Ciara levde loppan kändes inte helt finemang. Hela upplevelsen började med att chocka kroppen med kalldusch vilket satte andan i halsen och jag tappade talförmågan. Redan där startade obehaget.

Sedan hoppade ett friskusgäng på 8, exklusive mig, och en entusiastisk instruktör in i bastun. Värmen steg och instruktören började vifta med en handduk som fick strupen att knyta sig ytterligare tre varv. Jag stålsatte kroppen varje gång handduken närmade sig och höll andan. Strax innan det var dags för gänget att glida ner till havet frågade hon om det var någon som ville ha ett rejält sista drag med handduken. Jag hann precis tänka att “den person som räcker upp handen är helt från vettet” innan jag inser att min kille vinkar glatt med hela armen.

Ännu ett ryck med handduken och vi stapplade ut från bastun. Vi skulle visst jogga ner till stranden. Jag gick långsamt i ren protest samtidigt som min kille pepp-talkade mig, något som fick mig att förakta hela hans natur för en sekund. Rond två var inte mycket bättre. Jag kan erkänna att den skadeglädje jag kände när han fick yrselpåslag de sista minuterna var påtaglig. Men det värsta var inte att jag blev medlurad på en horribel sauna-upplevelse, det värsta var att han hade rätt och jag hade fel. Jag förvandlades till en fruktansvärt tråkig människa och satte mig på tvären som en fyraåring.

Från att ha tvivlat en millisekund på oss kan jag nu säga att jag aldrig varit så säker. Han orkar med mig och jag orkar med honom – både i och utanför en sauna.

Läs även: Ebba Berggren om kärlek och rädsla: “Kan jag tidsregistrera katastroftankar på jobbet?”

 

Vill du också få din text publicerad som en krönika eller debattartikel här på metromode.se? Vi alltid är på jakt efter historier om allt ifrån skeva skönhetsideal, vikthets till prestationsångest, psykisk ohälsa och vardagsbetraktelser. Ämnen som engagerar och som behöver lyftas upp i ljuset! Skriv och berätta kort om din idé – eller skicka din färdiga text – till [email protected]

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!