Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ebba Berggren om att hitta den rätta: “Det är svårare att vara rolig än snygg”

Metro Modes krönikör Ebba Berggren sätter ord på att vi alla har olika preferenser när det kommer till vad vi söker hos en partner. Hon går igenom hur viktigt allt ifrån trygghet till utseende och pengar på banken egentligen är och hur hennes egna kriterie “aldrig Gant-tröjor” plötsligt resulterade i en uppenbar insikt som fick henne att tänka om totalt. 

Foto vänster: privat foto höger: Unsplash 

Många söker trygghet, andra ekonomisk stabilitet medan vissa anser att det yttre väger tyngst. En kombination av allt är kanske att föredra men att ställa för höga krav på någon när man själv inte ens uppfyller hälften känns aningen orättvist.

När jag går igenom det gångna året så slås jag av hur många olika och vitt skilda personligheter jag har träffat. Det finns inte en enda röd tråd, alla ser olika ut och alla sysslar med olika saker. Bor i olika städer, är smarta på olika sätt och har en levnadsstandard som skiljer sig från de andra. När jag fick frågan av en vän vilken “typ” jag har så fick jag tänka efter.

Min kompis påpekade då att jag själv var svår att placera i ett fack och kanske var det därför jag inte själv visste vad jag riktigt skulle gå efter. Förr hade jag en bra mycket tydligare bild av vad jag sökte. De skulle ha långt hår och de skulle gärna vara lika långa som jag själv (161 centimeter) och de fick gärna gilla musik, jeans och mat. Sen var det bra med det. Nu verkar jag ha en slags ormvänd identitetskris när det kommer till min “typ”. Förr (alltså flera år sedan) behövde jag bara slänga ett getöga på ett par New Balance och sen var klappat och klart, han var en snubbe för mig.

Min kompis som jag pratade med om detta berättade om sin väldigt specifika typ. Det var en viss hårfärg, ett typ av yrke och var personen bodde spelade stor roll. Gillade hon inte att äta frukost skulle det bli problem och om hon inte hängde in sina kläder i garderoben VARJE kväll skulle det aldrig funka. Hon fick inte äga ett enda plagg från Odd Molly och så där pågick listan. Lycka till tänkte jag, han kommer aldrig att hitta henne.

Men hör och häpna, han hittade sin tjej. Och alla kriterier stämde in, kanske med något litet undantag men på det stora hela hade han hittat sin drömtjej. Jag blev fascinerad och bestämde mig för att skriva en egen lista, på önskemål huruvida den andra skulle vara och se ut. Visst kändes det fel, men enligt min kompis anvisningar var det precis detta jag skulle göra, och gärna så specifikt och detaljerat som möjligt.

Det var totalt omöjligt, för även om jag skrev “gärna längre än mig” så insåg jag att är strunt samma när det väl kommer till kritan. När jag skrev “helst inte jätteful” så kom jag på att det är en definitionsfråga. Och när jag skrev “aldrig Gant-tröjor” så kändes det oviktigt och uppriktigt sagt korkat att sätta som preferens på framtida man.

Men så kom jag på en briljant idé, att utgå från situationsbaserade moment – katastrofala som lyckliga. Vad kommer hjälpa och vad kommer stjälpa när jag ligger där på sjukbädden, när jag känner mig nere eller när jag har fått livets jobberbjudande? Vad kommer göra ett restaurangbesök magiskt och vem kommer göra en resa till livets resa? Vem kommer muntra upp efter en jävlig dag och vem kommer göra tvättiden (om en möjligt) helt okej?

Inte är det en frånvarande Gant-tröja i alla fall, för den kommer inte muntra upp när livet känns grått. Så på min lista finns det en punkt som bräcker både tröjor och längd, någon som jag har roligt med helt enkelt. Och då menar jag verkligen roligt. För den som får mig att skratta när jag ligger på sjukbädden förtjänar en guldmedalj, en hypokondriker är inte lättroad när sjukdom slår till. Och att min kompis hittade sin drömtjej är ett under och jag unnar honom detta för allt i världen. Jag forsätter jakten med min lilla lista,  en viktig punkt med ett stort jäkla ord. Det är svårare att vara rolig än att vara snygg.

 

Vill du också få din text publicerad som en krönika eller debattartikel här på metromode.se? Vi alltid är på jakt efter historier om allt ifrån skeva skönhetsideal, vikthets till prestationsångest, psykisk ohälsa och vardagsbetraktelser. Ämnen som engagerar och som behöver lyftas upp i ljuset! Skriv och berätta kort om din idé – eller skicka din färdiga text – till [email protected]

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!