Nöje

Ed Sheeran frias från anklagelser om låtstöld

Tidigare i veckan sa Ed Sheeran att han skulle sluta göra musik om han fälldes för plagiat i rättegången mot låtskrivaren Ed Townsends släktingar, som anklagade honom för att ha plagierat Marvin Gayes låt “Let’s Get It On”. Nu har artisten friats från anklagelserna.

Foto: Shutterstock

Under torsdagen friades Ed Sheeran från anklagelserna om att ha baserat delar av sin hitlåt “Thinking Out Loud” på Marvin Gayes låt “Let’s Get It On”. Rättegången mellan Sheeran och låtskrivaren Ed Townsends släktingar ägde rum i en domstol i New York och pågick i drygt en vecka. Efter tre timmars överläggning kom juryn fram till att Sheeran inte hade gjort sig skyldig till låtstöld, det skriver People.

Ed Sheeran: “Behöver återinföra sunt förnuft”

Efter domen gjorde Sheeran ett uttalande där han kritiserade det faktum att låtskrivare kan stämmas för plagiat på lösa grunder:

“Låtskrivare och andra inom musikbranschen behöver arbeta tillsammans för att återinföra sunt förnuft”, sa han. “De här anklagelserna måste stoppas så att den kreativa processen kan fortgå, så att vi alla kan återgå till att göra musik. Samtidigt så behöver vi absolut pålitliga individer, riktiga experter som hjälper till att stötta processen med att skydda upphovsrätt.”

Detta är andra gången på två år som Sheeran har friats från anklagelser om låtstöld. 2022 slog en brittisk domstol fast att hans hitlåt “Shape of you” inte var ett plagiat, detta efter att låtskrivarna Sami Chokri och Ross O’Donoghue anklagat honom för att ha stulit refrängen från Chokris låt “Oh Why” från 2015.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!