Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Ed Sheeran om hustrun Cherry Seaborns cancerdiagnos: “Förändrade min syn på musik”

I den nya dokumentärserien Ed Sheeran: The Sum of It All öppnar Ed Sheeran upp om några av sina mörkaste stunder – inte minst hustrun Cherry Seaborns cancerdiagnos.

Foto: Disney+

Idag är det premiär för Ed Sheeran: The Sum of It All på Disney plus – en dokumentärserie där vi får se en ny sida av artisten och låtskrivaren Ed Sheeran.

Diagnostiserades med cancer under graviditeten

I det första avsnittet öppnar Sheeran och hans fru Cherry Seaborn upp om den cancerdiagnos som hon fick i februari 2022, då hon var gravid med parets andra dotter.

Seaborn berättar att beskedet fick henne att reflektera över sin egen dödlighet:

“Förut skulle jag aldrig ha gått med på att göra något som det här, men det fick mig att tänka, ‘Om jag dog, vad skulle folks uppfattning av mig vara? Vad lämnar man efter sig?'”

Efter det tunga beskedet ägnade Sheeran timmar åt att skriva låtar för att hantera smärtan – något som hans fru menar är typiskt för honom:

“När något riktigt intensivt händer honom så skriver han en låt”, berättar hon i dokumentären.

Upplevelsen har haft en stor inverkan på Sheerans nya album Subtract (eller “-“) som kommer ut den 5 maj i år.

“Jag har jobbat på Subtract i ett decennium, försökt att skapa det perfekta akustiska albumet, skrivit och spelat in hundratals låtar med en tydligt vision gällande hur jag trodde att det skulle bli. Men i början av 2022 förändrade en rad händelser mitt liv, min psykiska hälsa, och till slut min syn på musik och konst”, har han berättat i ett pressmeddelande.

“Ed Sheeran: The Sum of It All” har premiär på Disney + den 3 maj 2023.

Ed Sheeran: The Sum Of It All - Trailer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!