Nöje

Efter att ha dejtat i två veckor flyttade Jess till Daniel på andra sidan jorden

Jess Loft, 28 (29 i januari), bodde i Melbourne i Australien, jobbade på hotell och levde ett hektiskt liv inne i stan. Då träffade hon svenske Daniel, 31. De blev blixtförälskade och dejtade i två veckor, sen åkte Daniel hem till Sverige. Tre månader senare flyttade Jess hem till honom. Detta var fem år sedan.

Foto: privat

I ett inlägg i Facebook-gruppen “Heja Livet!” delade Jess Loft med sig av sin historia, en kärlekshistoria om hur hon flyttade tvärs över jordklotet för en kille hon dejtat i två veckor.

“Mitt liv var hektiskt och glamoröst! Det var i Melbourne som jag en kille som hette Daniel, en svensk bonde som stal mitt hjärta kvällen när jag träffade honom. Han var i Melbourne för att hälsa på en vän. Vi blev blixtförälskade, för de två veckor han var i Australien, en intensiv sommarromans. Men sen åkte han, det var förkrossande, vi båda grät när vi sa hejdå (efter att bara ha dejtat i två veckor).”, skrev hon i inlägget.

Efter att Daniel åkte tillbaka hem till Sverige pratade de flera timmar i telefon, varje dag. Tre månader senare fattade hon beslutet att lämna sitt liv i Australien för ett liv på en gård 40 minuter norr om Stockholm.

– Vi hade inte så många alternativ om vi ville att vårt förhållande skulle fungera, det var antingen långdistans eller att någon av oss skulle flytta, säger Jess.

Daniel hade precis börjat jobba på en gård, ett jobb som han verkligen gillade. Jess å andra sidan hade varit på sitt jobb i fem år och var redo för en förändring.

– Daniel skickade ett brev där han bjud in mig till att bo med honom och dela allt han äger med mig, det var väldigt gulligt och jag sa ja.

Det var inte alla som tyckte att det var en bra idé att hon skulle flytta till Sverige. Hennes vänner och familj var oroliga och tyckte att det hade gått för fort.

– Det var några som sa “flytta inte för en kille”, “du känner honom inte” eller “det kommer aldrig att funka, jag ger det fem månader”. Eller det här, min favorit “tänk om det visar sig att han är en seriemördare”, det var vad min mamma sa. Jag förklarade för dem att om det inte funkar så kan jag enkelt sätta mig på ett flyg och åka hem till Australien.

Vad har varit den största utmaningen med att flytta till ett helt nytt land?

– Det har varit lite svårt ibland att anpassa mig till den svenska kulturen. Australiensare är raka motsatsen, vi är nästan för högljudda medan svenskar är väldigt reserverade. Men du vet vad man säger, motsatser dras till varandra.

Det hon har uppskattat mest av Sverige är naturen och årstiderna, att kunna gå ut i skogen och plocka sina egna bär. Det var också den svenska naturen som inspirerade henne till att starta sitt företag Midsummer tea.

– Jag älskar att upptäcka de svenska skogarna, plocka svamp och bär. Jag har många favoritplatser kring gården. Jag har till och med hittat en alldeles egen campingplats på en kulle med utsikt över sjön som jag har döpt till “Lofty’s Peak”.

Det har gått fem år sedan Jess fattade beslutet och hon bor fortfarande på gården tillsammans med Daniel och de är fortfarande lika kära. Hon ångrar inte att hon en gång bytte Australien mot Sverige.

– Den här resan har varit en berg och dalbana, vissa månader är helt underbara medan andra är tuffare, men det är ju så livet är, säger Jess.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!