Nöje

Efter #Metoo och #Ihave – nu sprider männen hashtagen “How I will change”

Just nu svämmar internet över med kvinnors historier över hur de blivit sexuellt utnyttjade och trakasserade under hashtaggen #Metoo. Nu svarar männen med hashtaggen “How I will change”. 

HowIWillChange-MeToo-puffFoto: Unsplash

Under söndagen la skådespelaren Alyssa Milano ut en tweet där hon uppmanade alla som blivit utsatta för sexuella trakasserier att lägga ut Me too. Sedan dess har hashtagen spridits som en löpeld och kvinnor världen över har öppnat upp om sina berättelser.

Bakom varje övergrepp finns en förövare och i de flesta fall är de män. Då började män dela med sig av sina historier under hashtagen #Ihave. Alla typer av män skrev hur de någon gång behandlat en kvinna illa eller utsatt dem för sexuella trakasserier. Nu har det dykt upp ytterligare en hashtag som sprids av männen, denna gång heter den #HowIWillChange.

Det var journalisten Benjamin Law som tyckte det var dags att få män att börja förändra deras beteende och börja ta ansvar. Han tweetade under måndagen: “Killar, det är er tur. Efter gårdagens #Metoo-historier av kvinnor som blivit utnyttjade, trakasserade och attackerade, idag säger vi #HowIWillChange.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!