Nöje

Elaine Eksvärd rasar över uppmärksamheten efter Skäringers show: “Är budskapet för feministiskt?”

Mia Skäringer Lazars show “No more fucks to give” hyllas, men samtidigt är retorikern Elaine Eksvärd trött på att kvinnor inte får lika stor uppmärksamhet i media.

– Är budskapet för aktuellt, för feministiskt? skriver hon på Instagram.

Foto: Karin Törnblom / IBL BildbyråInstagram/ @miaskaringerlazar

Mia Skäringers Lazars show “Avig Maria – No more fucks to give” har fått stort genomslag och hyllas nu av flera stora profiler. Hon beskriver själv föreställningen som en hyllning till kvinnan. En av dem som är extra imponerad är retorikern Elaine Eksvärd – men samtidigt är hon upprörd. Två gånger, dagarna efter varandra, lyckades Mia Skäringer Lazar fylla hela Globen och trots en strålande show menar Elaine Eksvärd att den inte har uppmärksammats tillräckligt i media. Hon drar en parallell till Alex och Sigges show “Ljust och fräscht” som fick extremt mycket press i nyhetsvärlden och ställer sig frågan: “Är budskapet för aktuellt, för feministiskt?”.

Elaine Eksvärd skriver: “Ska de få snorta, runka och hålla i pistoler (detta samtidigt) ifred utan att bli ifrågasatta som tveksamma varelser? Ska deras erkända övergrepp viftas bort som ”en dålig dag?”. I ett Instagram-inlägg hyllar nu Elaine Eksvärd Mia Skäringer Lazars show: “Jag missunnar inte Alex och Sigge, Schyffert och Lindström all jordens press om deras shower. Det är bara att jag unnar Mia Skäringer Lazar samma sak, särskilt när hon k r o s s a d e dem i biljettförsäljning.”

I kommentarsfältet håller flera med Elaine Eksvärd och menar att det är ett viktigt problem att lyfta. På Instagram skriver Mia Skäringer Lazar: “Vi skapar våra egna sammanhang utifrån vad vi själva vill berätta. Vi skriver våra egna manus. Spelar våra egna roller.”

Och en sak är hon övertygad om: “Ingen ska någonsin mera lägga sina ord i vår mun. Det slags ” skådespeleriet” är vi klara med. Tack alla systrar. Och bröder ( fåtal dock) för ert enorma stöd.”

Se Elaine Eksvärd och Mia Skäringer Lazars inlägg nedan! 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Jag vill inte verka bitter, det är ju inte min show eller så. Men med tanke på @miaskaringerlazar lyckas fylla Globen två gånger två dagar efter varandra borde inte @dagens_nyheter @expressen @aftonbladet @goteborgsposten mfl skriva massor om denna show? Alex och Sigge hade en bråkdel av publiken, och jag minns när showen ”Ljus och fräscht” gick med komikerna @schyffert och Fredrik Lindström. Jag vet inte om de fyllde Globen två gånger eller om de hade 90.000 sålda biljetter som @miaskaringerlazar men jag vet att de fick MYCKET press. Är budskapet för aktuellt, för feministiskt? Trampar den på ansedda typers tår när allt hon gör är att citerar deras egna ord från självbiografier. Ska de få snorta, runka och hålla i pistoler (detta samtidigt) ifred utan att bli ifrågasatta som tveksamma varelser? Ska deras erkända övergrepp viftas bort som ”en dålig dag”? Jag missunnar inte Alex och Sigge, Schyffert och Lindström all jordens press om deras shower. Det är bara att jag unnar Mia Skärringer samma sak, särskilt när hon k r o s s a d e dem i biljettförsäljning. Finns det intresse från allmänheten borde journalisterna vara intresserade. Ha en fin dag alla! Och vad ni än gör, pulla inte med ena handen med pistol i andra handen! Och ni pistolrunkare där ute, varannan vatten nästa gång du ska party. PS: Ok jag missunnar kanske Alex och Sigge lite biljettförsäljning, det ska erkännas. Men det är bara för att jag tycker de är dumma i huvudet. Inget annat. Jag lovar! DS #nmftg #nomorefuckstogive #pullamedpistol #wtf #pistolrunkare #geni

Ett inlägg delat av Elaine Eksvärd⏰ (@elaineeksvard)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Det finns ingen kvinnlig konkurrens. Den dog av sig själv när vi inte behövde ta den plats som ”han” skapat åt oss längre. När vi inte behövde springa runt ” honom” som sista stolen i hela havet stormar. När vi inte längre orkade vara tacksamma. Medberoende. Vi hjälper nu varandra bli till vårt bästa och vi upptäcker att utrymmet förökar sig. Att rum blir till salar. Att salar blir skogar. Att skogar blir till hav. Och att hav blir till land. Vårt land. Vår utgångspunkt. Vi är inte utbytbara. Vi skapar våra egna sammanhang utifrån vad vi själva vill berätta. Vi skriver våra egna manus. Spelar våra egna roller. Ingen ska någonsin mera lägga sina ord i vår mun. Det slags ” skådespeleriet” är vi klara med. Tack alla systrar. Och bröder ( fåtal dock )För ert enorma stöd. Jag hade inte orkat ut på spetsen utan er hand om ryggen. Vi förnimmer samma känslokropp. Och på den punkten är vi ett. Nu är det tiden som får springa ikapp oss. Springa sig till blodsmak i munnen om det så är. För vi tänker inte bromsa. Aldrig mera begränsas. #nomorefuckstogive #winthislife #tändallaljus

Ett inlägg delat av Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!