Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Elin Johansson: “Sluta fråga mig om jag är gravid”

Metro Modes bloggare Elin Johansson tröttnade på att höra spekulationer huruvida hon var gravid eller inte och öppnade upp sig om sina åsikter i en Instagram-story. Något som resulterade i många trista kommentarer. I ett långt inlägg på sin blogg påminner hon oss nu om att alla faktiskt inte vill skaffa barn – och det är okej! 

Foto: Instagram @styleein

I ett inlägg på sin blogg skriver Metro Modes bloggare Elin Johansson hur det idag är en självklarhet att man ska skaffa barn. Hon menar att vi befinner oss i en baby boom-era där det är “lika vanligt att skaffa barn som att äta tacos på fredagar” och att det därför har skapats en förväntan om att alla ska vilja skaffa barn och frågor om graviditet blir allt vanligare.

Men Elin skriver att vi bör tänka en gång extra innan vi ställer frågorna “ska du inte ha barn snart?” och “är det inte dags för er snart?”. För det är viktigt att komma ihåg att vi kan tala till någon som har fått missfall, inte vill ha barn eller helt enkelt inte kan få barn trots att mycket tid och pengar har lagts ner.

Vi lever olika liv och vi väljer olika saker och kvinnokroppen bör inte styras av vad andra tycker och tänker eller vad samhället säger vi ska göra. För Elin är det viktigt att ha en trygg och fast punkt innan hon skaffar barn. Dels för att hon vill kunna ge mycket kärlek och vara en närvarande mamma, men hon vill också kunna ge sitt barn bästa möjliga förutsättningar och framförallt – hon vill inte känna att hon har offrat sitt liv för att bilda familj.

Läs hela Elins inlägg på hennes blogg, du hittar den här.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!