Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ellen Bergström om sitt förhållande till alkohol: “Jag dricker för att dämpa”

Skådespelerskan och nyblivna “Vakna med NRJ”-programledaren Ellen Bergström delar ofta med sig av glada partybilder i sina sociala kanaler. Nu öppnar hon för första gången upp om sitt komplicerade förhållande till alkohol i ett grymt ärligt instagram-inlägg.
 
ellen_980Foto och Källa: Instagram/@ellenbergstrom
 
Det var efter att ha hört youtube-stjärnan Therese Lindgren prata ut om sin alkoholism som Ellen bestämde sig för att berätta om något hon länge velat prata om: Att hon dricker för att dämpa sin ångest.
 
“Det här är läskigt, men viktigt för mig att skriva.”
På sin instagram beskriver Ellen hur hon efter ett glas bara vill ha mer och mer och att hon under många spontana vardagskvällar blivit så full att hon till och med varit tvungen att avboka jobb eller möten dagen efter. “Ni kanske dömer mig och tycker att jag ska vara en förebild och hålla detta för mig själv. Men ingen är perfekt, och en fejkad förebild är ingen förebild”, avslutar Ellen, som redan några minuter efter att inlägget kommit upp blivit överröst med hejarop från sina följare. Go Ellen!
 

Berörd av @thereselindgren 's video om alkoholism.. Det här är något jag har velat prata om länge, men det är svårt eftersom jag vill inte sluta dricka alkohol – men också för skammen, att jag känner och vet att jag har ett problem. Om jag outar att jag känner så här, så innebär det att jag måste sluta dricka, för om jag sen gör det så kommer folk se ner på mig. Therese berättade att hon drack varje dag, i små doser för att klara vardagen, det var hennes problem. Mitt är att jag inte kan säga nej och att om jag tar ett glas så vill jag bara ha mer. För att beskriva känslan så är det som att allt runtomkring stannar upp, all stress försvinner och det är bara skratt och framförallt – jag är i nuet. Det jobbiga i det här är att jag drömmer om att bli nykterist, i alla fall för att jag i SÅ många spontana stunder, på vardagar, blivit full och till och med varit tvungen att avboka jobb eller möten dagen efter. Bara för att jag.. Fick feeling. Men samtidigt så vill jag ju kunna dricka vid vissa tillfällen, för jag blir aldrig elak eller aggressiv, jag blir uppåt och skitglad! Men.. Jag dricker för att dämpa. Allt handlar i grund och botten om en ångest jag går och bär på, den är inte där konstant – men uppkommer då och då. Därför är det så svårt att ta tag i det, eftersom det går över. Det här är läskigt, men viktigt för mig att skriva. Jag är rädd att bli dömd. Men alltså, jag tror verkligen att det här är mer vanligt än vad man kan tro och just det här att man inte vågar prata om det gör det ännu värre. Jag är rädd för att jag måste sluta dricka, helt ärligt. Jag kan liksom sitta hemma och vara sugen på att dricka, ringa en kompis och ha en dold agenda – jag vågar inte säga rakt ut att vi ska ta ett glas vin, men jag vet exakt vad jag vill. För att jag.. Skäms? Antar jag. Och det är just det känslan som gör att man vill det ännu mer, en stressande känsla att man MÅSTE göra det för att man inte får. Redan nu känner jag inte alls samma lust att ta ett glas vin, för jag bestämmer ju det själv? Ni kanske dömer mig och tycker att jag ska vara en förebild och hålla detta för mig själv.. Men ingen är perfekt, och en fejkad förebild är ingen förebild.

Ett foto publicerat av Ellen Bergström (@ellenbergstrom)

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!