Nöje

Ellen DeGeneres om Trumps nya beslut: “Det här är inte politik, det är en mänsklig rättighet”

Under sin tid som president har Donald Trump hunnit med att införa ett inreseförbud och en anti-abortlag och han fortsätter att fatta starkt kritiserade beslut. Nu tar han bort stödet för unga transpersoner, vilket fått Ellen DeGeneres att reagera. 

donald-trump-ellen-degeneres

Under Obamas tid som president införde han en anti-diskrimineringslag i skolorna som gjorde att transpersoner hade rätt att använda de toaletter och omklädningsrum som tillhör det kön de identifierar sig som. Alltså, är du biologiskt man men identifierar dig som kvinna har du rätt att använda kvinnliga toaletter och omklädningsrum. Ingen skola kunde därför tvinga en transperson att använda de omklädningsrum som tillhörde det biologiska könet. Detta har nu Trump satt stopp för.

Donald Trump har dragit in stödet för transpersoner och låter istället varje stat och skoldistrikt få tolka riktlinjerna som de vill. Det betyder att i vissa stater kan de förbjuda transpersoner att få använda toaletter som tillhör könet de identifierar sig som. Detta har fått många kändisar att reagera och kritisera Trumps beslut, däribland Ellen DeGeneres.

Hon skriver på Twitter att Trumps borttagande av lagar som skyddar transpersoner inte handlar om politk, utan är en mänsklig rättighet.

Ellen är inte den enda kändisen som avreagerat sig på Twitter, Ellen Page, Katy Perry och Mark Ruffalo har alla tagit ställning i frågan.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!