Nöje

Elon Musks dotter byter namn och juridiskt kön – bryter med Musk

Flera medier rapporterar att Elon Musks dotter vill klippa banden till sin rika pappa. “Jag vill inte förknippas med honom på något sätt”, skriver hon.

Foto: Instagram @elonmusk

Under måndagen uppdagades juridiska dokument som visar att Elon Musks dotter – tidigare känd som Xavier Alexander Musk – vill byta namn och juridiskt kön, samt klippa banden till sin pappa.

Vill inte förknippas med Musk

“Jag bor inte längre med min biologiska pappa och vill inte förknippas med honom på något sätt”, skriver dottern i sin ansökan om nytt namn och födelsebevis.

Ansökan ska enligt uppgifter ha lämnats in till Los Angeles County Superior Court i Santa Monica i april och innehåller ingen vidare information om vad som ligger bakom dotterns beslut att bryta kontakten med Musk.

Dotterns mamma är den kanadensiska författaren Justine Wilson som Elon Musk var gift med mellan 2000 och 2008. Ex-makarna har fem barn tillsammans och utöver dem har Musk dessutom två barn med sångerskan Grimes: X Æ A-Xii och Exa Dark Sideræl, som kallas för Y.

Elon Musk om transpersoners pronomen: “En estetisk mardröm”

En möjlig förklaring till att Elon Musks dotter bestämt sig för att bryta kontakten med sin kända pappa är Musks diverse uttalanden gällande frågor som berör HBTQ-personer.

2020 twittrade han “pronomen suger”, en tweet som han snabbt tog bort och ersatte med: “Jag stöttar absolut transpersoner, men alla de här pronomen är en estetisk mardröm.”

Han har även sagt sig vara ett fan av Ron DeSantis, den guvernör som introducerade en lag i Florida som förbjuder skolor att undervisa om olika sexuella läggningar och ämnen som har att göra med könstillhörighet.

Källor: The Guardian, BBC

Foto: Instagram @elonmusk

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!