Nöje

Emily Ratajkowski om sexismen i Hollywood: “Kände mig som ett köttstycke”

I en stor intervju med Los Angeles Times berättar Emily Ratajkowski om sexismen i Hollywood, varför hon inte längre skådespelar – och varför hon inte uttalar sig om vad som låg bakom hennes separation med exet Sebastian Bear-McClard.

Foto: Instagram @emrata

Emily Ratajkowski är inte endast känd för sin modellkarriär, utan även för sina skådespelarinsatser i filmer som Gone Girl och I Feel Pretty.

Idag har Ratajkowski i stort sett lagt skådespeleriet på hyllan, något som hon berättar om i en intervju i Los Angeles Times:

“Det kändes inte som att, ‘Åh jag är en konstnär som framträder och detta är mitt utlopp'”, säger hon. “Jag kände mig som ett köttstycke som folk bedömde och sa, ‘Har hon något annat att erbjuda än sina [bröst]?”

Ratajkowski berättar också att hon avskedade sin agent, manager och PR-ansvariga 2020:

“Jag litade inte på dem. Jag sa, ‘Jag kan hantera att ta emot telefonsamtal. Jag kommer att ta de här besluten själv. Ingen av er har mitt bästa för ögonen. Och ni hatar kvinnor.”

“Frispråkiga kvinnor får ofta inte sina barn”

Ratajkowski har tidigare uttalat sig om sexismen i Hollywood i sin bok My Body, som kom ut 2021.

I den berättar hon bland annat om en fest som hon gick på med sin dåvarande make, filmproducenten Sebastian Bear-McClard:

“Jag tänkte på hur [Bear-McClard] hade glidit genom rummet, ett rum fullt av män som endast två år tidigare hade kysst Harvey Weinsteins ring och uppmuntrat sina unga kvinnliga klienter att ta möten med honom på hotellrum”, skrev Ratajkowski. “Jag hatade att min man hade någon som helst koppling till dessa män.”

Ratajkowski och Bear-McClard, som har 2-åriga sonen Sylvester tillsammans, håller för närvarande på att skilja sig efter fjolårets rykten om otrohet från Bear-McClards sida.

Filmproducenten har dessutom nyligen anklagats för att ha sexuellt ofredat flera kvinnor – men i intervjun i Los Angeles Times vill Ratajkowski inte gå in på vad som orsakade separationen:

“Jag är rädd”, säger hon. “Jag håller på att lära mig att frispråkiga kvinnor ofta inte får [vårdnaden om] sina barn.”

Foto: Instagram @emrata

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!