Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Emma Hambergs Sommarprat 2022 – om sjukdom, familj och historieberättande

Emma Hamberg är en av Sveriges mest lästa författare. Hon skriver feelgood, kokböcker och har även gett ut ungdomsboken “Linas kvällsbok.” Hon vann Stora ljudbokspriset 2022 i kategorin feelgood med “Je m’appelle Agneta.”

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Emma Hamberg började som serietecknare med serien “Singel i stan” och har även skrivit bland annat Rosengädda-serien. Hennes Sommarprat inleds med hennes stora intresse för döden för att sedan handla mycket om familj, kriser och sjukdom.

Som barn berättar Hamberg om hur hon brukade ljuga – framförallt om att hon hade syskon – men lögnerna övergick efter ett tag till ett intresse för historieberättande. Det väcker flera intressanta frågor om hur berättelser kan uppstå. Emma Hamberg berättar också nyanserat och komplext om hur hennes familj präglades av sjukdom och svårigheter efter att hennes ex-man efter en kraftig influensa blivit långvarigt sjuk med epilepsi och andra skador. Hennes Sommarprat är ärligt och bjussigt men också peppigt och upplyftande. I mörkret märks det ändå att Emma arbetar med feelgood.

Emma Hamberg KÖP

Emma Hamberg

Lyssna på Emmas sommarprat här!

KÖP

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!