Nöje

Emma Watson skänker 1,4 miljoner dollar till brittiska versionen av Time’s Up

I England har en motsvarighet till Time’s Up-fonden startats och den har redan mottagit flera donationer från både privatpersoner och skådespelar-eliten. Emma Watson, som ofta höjer rösten för att lyfta frågan om jämlikhet, har själv skänkt 1,4 miljoner dollar till fonden. 

Foto: REX/David Fisher

Den brittiska The Justice and Equality-fonden, som är inspirerad av kampanjer så som #metoo och #timesup, har skapats för att arbeta mot sexuella trakasserier, övergrepp och diskriminering i alla branscher och delar av samhället. Fonden har redan fått in över 2 miljoner dollar och Emma Watson står för hela 1,4 miljoner av de insamlade pengarna.

Fonden lanserades med ett öppet brev från över 200 kvinnor i filmbranschen som förklarar hur de inte längre tänker tolerera det faktum att så många kvinnor får utstå sexuella trakasserier.

“Det är lätt att avfärda trakasserier och övergrepp som görs av en eller två riktigt, riktigt hemska män, men statistiken från England visar på ett mycket större och mer strukturellt problem… Mer än hälften av alla kvinnor och nästan två tredjedelar av alla kvinnor mellan 18 och 24 säger att de har upplevt sexuella trakasserier på jobbet… Detta ska inte tolereras, det kan och bör inte vara vår norm. Vi kan bättre än såhär.”

Andra skådespelare som skänkt pengar till fonden är bland annat Keira Knightley, Tom Hiddleston och Claire Foy.

Källa: Harper’s Bazaar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!