Nöje

En annorlunda naturupplevelse – med Stand Up Paddle boarding

Nästan var tredje svensk visar ett minskat intresse för att resa utomlands i sommar. Men du behöver inte ta dig så långt för stora upplevelser. Nedan listas fem vackra destinationer som lämpar sig väl för en ny stjärna på naturupplevelsernas himmel – Stand Up Paddle boarding.

Foto: Instagram @subkultur_torekov/@get_out_paddle

Aktiviteten, där man står på en vattenbräda och paddlar med en enbladig paddel, har vuxit explotionsartat under de senaste åren. Det är enkelt att lära sig och på många ställen kan man nu också hyra SUP-brädor. Spana in vår lista över fem drömdestinationer för dig och din vattenbräda – och kom ihåg flytvästen!

Här hittar du fler fantastiska resetips i Sverige!

1. Fjällkantad paddling i Åre

1. Fjällkantad paddling i Åre

För vissa är Åre synonymt med vinter och skidåkning, men det är också en magisk plats att besöka under sommarhalvåret. Vid Åresjön erbjuds paddling vid avlägsna stränder med utsikt över bergstoppar. Är ni ett större sällskap som vill testa på vattensporten kan man hyra en Mega SUP med plats för upp till åtta personer.

Foto: Instagram @exploreare

Nästa bild
2. Kombinera storstadspuls och natur vid Reimersholme i Stockholm

2. Kombinera storstadspuls och natur vid Reimersholme i Stockholm

För den som vill kombinera storstadssemester och stadspuls med ett äventyr i naturen så är SUP vid Reimersholme ett perfekt val. Härifrån kan man upptäcka Stockholm från vattnet genom att paddla till Kungsholmen och vidare mot stadskärnan. Vill man lämna storstadspulsen en stund finns betydligt lugnare vatten längst Årstaviken. Här kan man även öva på sin balans ordentligt och prova på SUP-yoga på vattnet med hjälp av en instruktör.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Paddla i unik kanalmiljö längs Göta kanal

3. Paddla i unik kanalmiljö längs Göta kanal

Med sina 19 mil erbjuder Göta kanal en unik paddelmiljö. Kanalen har både längre och kortare paddelvänliga sträckor med många sevärdheter längs vägen. Är man sugen på en längre tur kan sträckan mellan Borensberg och Ljungsbro vara ett bra val. I Borensberg går det att besöka det mysiga retrokafét Kafferiet för en fikapaus. För den hungrigare gästen så serveras det lunch vid Glasbruket, vilket kan vara välbehövligt innan man påbörjar den 20 kilometer långa sträckan mot Ljungsbro. Är man sugen på en kortare sträcka kan man paddla mellan Töreboda och Hajstorp som endast är 5 kilometer lång. Det är en betydligt mer avslappnad tur som erbjuder paddling under två broar och som kan avslutas med en stund i en vedeldad bastu.

Foto: Instagram

Nästa bild
4. Paddla bland kobbar och skär i den bohuslänska pärlan Grönemad

4. Paddla bland kobbar och skär i den bohuslänska pärlan Grönemad

På västkusten, omgärdad av fina stränder och skärgårdsklassiska sjöbodar, ligger Grönemad. Här kan man paddla i kristallklart hav bland kobbar och skär och uppleva den idylliska bohuslänska solnedgången. Från Grönemad är det endast några få paddeltag till de närmsta ostronbankarna. Här kan man flyta över ostron, känna saltet i luften och uppleva en vildare naturmiljö.

Foto: Instagram @get_out_paddle

Nästa bild
5. Upplev Kullabergs dramatiska klippor i Skåne från vattne

5. Upplev Kullabergs dramatiska klippor i Skåne från vattne

På halvön Kullen ligger Kullabergs dramatiska klippor som stäcker sig ut i Öresund. Kullaberg är en bergskam belägen längst ut i nordvästra Skåne. Här kan man paddla längs dramatiska klipp-passager och in i lugna vikar. Har man turen på sin sida kan man stöta på en säl eller en tumlare under äventyret. Förutom en häftig SUP-upplevelse kan man i Kullaberg avnjuta Napolitansk pizza på Mölle Krukmakeri eller fika på Sveriges högst belägna fyr, Kullens Fyr.

Foto: Instagram @supkultur_torekov

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!