Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

En dröm för alla kattälskare! Nu öppnar Sveriges första kattkafé

Katter är jättegulliga och fika är gott, så att kombinera dessa måste ju bli magiskt. Eller hur? Vilken tur att du känner så, för nu öppnar Sveriges första kattkafé.

kattkafe-stockholm-1Foto: Unsplash

Den 16 februari är det dags, då öppnar Sverige och Stockholms första kattkafé Java Whiskers på Surbrunnsgatan 48, det rapporterar Vi i Vasastan. På det här lite speciella kaféet kan du sitta och fika som på ett helt vanligt kafé men du kan också gosa med katter.

Men du kan dock inte fika och gosa med katterna samtidigt. I lokalen finns ett rum som har blivit kattanpassat med klösväggar, små gömmor och gångar. Det finns också ett rum som bara är till för katterna där de kan vara ifred och äta, sova och gå på toaletten. Vill du gosa med katterna kostar det 150 kronor i timmen och du måste boka tid eller chansa att det finns plats. I kattrummet får det vara max 20 personer åt gången och det finns vissa regler du måste förhålla dig till när du besöker katterna. Vill du bara fika så kan du titta in på katterna via kafédelen där du köper ditt fikabröd.

Java Whiskers samarbetar med Solgläntans katthem och det är där katterna till kafét kommer ifrån, det kommer också vara möjligt att köpa eller adoptera en katt som bor i kafét. Kafét kommer också ha regelbundna besök av veterinär och djurhållningen kommer utvärderas kontinuerlig,

– Vi har regelbundna besök av en veterinär och kontakt med en etolog och djurhållningen utvärderas kontinuerligt, säger Elina Thorsell, platschef på kaféet, till Vi i Vasastan.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!