Nöje

En Halloweekend för skräckfantasterna – här är platserna i Norden där det spökar mest

Halloween är här och för den äventyrliga skräckfantasten som söker en extra kick har resesöksajten momondo listat några av Nordens mest hemsökta platser. Platserna är perfekta för en skrämmande roadtrip som får nackhåren att resa sig!

Foto: Borgvattnet Prästgård, Jämtland

I Sverige infaller Halloween under en period då många njuter av höstlov – och enligt sökdata från momondo.se är det dessutom en av höstens dyraste veckor att flyga i Europa. För den som är sugen på en mer plånboksvänlig Halloweekend kan det därmed vara ett ypperligt tillfälle att hyra bil och åka ut på en kuslig roadtrip till några av Nordens mest hemsökta platser.

Nedan listar vi några av Nordens mest hemsökta platser!

Borgvattnet Prästgård, Jämtland, Sverige

Borgvattnet Prästgård, Jämtland, Sverige

Beläget endast 10 mil från Östersund ligger Borgvattnet Prästgård – Sveriges mest kända hemsökta hus. Redan 1927 iakttogs en övernaturlig närvaro på prästgården, och sedan dess ryktas det om ljudet av gråtande barn som hörs genom väggarna, präster som kastas ur sina gungstolar och oförklarligt tunga fotsteg som vandrar genom prästgården. Prästgården erbjuder rum för övernattning och flertalet övernattningsgäster har vittnat om ovälkomna skepnader om nätterna. Förutom kusliga spökvandringar erbjuds även flertalet utflykter i Jämtlands vackra natur som omger Borgvattnet Prästgård.

Nästa bild
Sundbyholms slott, Södermanland, Sverige

Sundbyholms slott, Södermanland, Sverige

Naturskönt beläget längs Mälaren finner vi Sundbyholms slott. Denna destination passar bättre för den lättskrämde – för trots de många spöken som ryktas hemsöka slottet, har ett medium besökt platsen och kommit fram till att alla spöken är fredliga. Både personal och gäster på slottet har under åren vittnat om dörrar som mystiskt öppnas, nycklar som rasslar, mörkklädda vålnader som åker genom väggar och en konstant känsla av att någon är närvarande. Tröttnar man på att jaga snälla spöken kan man hyra kanot, upptäcka slottets natursköna omgivning eller besöka Eskilstuna för lite sightseeing.

Nästa bild
Jussarö “Ghost Town”, Finland

Jussarö “Ghost Town”, Finland

Jussarö “Ghost Town” har en given plats på listan och är ett numera ett övergivet område beläget i Ekenäs skärgårds nationalpark. Det råder delade meningar huruvida spöken huserar på ön men den apokalyptiska känsla som kommer med dess täta skogar, gamla hamnar och övergivna byggnader kan mycket väl ge kalla kårar för den som känner sig manad att utforska ön. Dessutom ligger Jussarö “Ghost Town” enbart cirka 1,5 timmes bilfärd från Helsingfors – en perfekt destination för resenärer som önskar kombinera skräckupplevelser med ett besök i huvudstaden.

Foto: Instagram @dawosq

Nästa bild
Dragsholms slott, Danmark

Dragsholms slott, Danmark

Dragsholms slott i Danmark sägs inte bara vara Nordens, utan Europas mest hemsökta slott. Enligt utsago är slottet hem till över 100 gastar och vålnader som alla väntar på nästa besökare. På 1500-talet användes byggnaden som fängelse för kriminella adelsmän och fångar från utlandet. Något som länge ansågs vara en skröna är historien om adelsdamen Celestine som blev inmurad i slottet efter att ha blivit gravid med stallpojken. Skrönan visade sig dock stämma då man 1910 hittade ett skelett tillsammans med en vit klänning i en igenmurad nisch. Än idag finns Celestines kvarlevor i slottet – öppet för allmän beskådan. En naturskön bilfärd på drygt en timme från Köpenhamn tar dig hela vägen till Dragsholms slott som, förutom spöken och intressanta guider, också erbjuder en fyrstjärnig hotellupplevelse och gourmetmat.

Nästa bild
Nidaros Domen, Norge

Nidaros Domen, Norge

I Trondheim ligger världens mest nordligt belägna gotiska katedral – Nidaros Domen. Föga förvånande finns en hel del historia kring katedralen. Bland annat ligger vikingakungen Olaf II Haraldsson begraven här. Det är däremot inte vikingakungen som hemsöker katedralen, utan en munk som för första gången skymtades redan 1924. Munken har sedan dess synts till flertalet gånger och med tiden utvecklat en vana av att passera igenom katedralens körmedlemmar. På bilresan till Trondheim kan man passa på att njuta av Norges vackra natur och fjordar – och missa inte flertalet andra sevärdheter som finns att upptäcka i staden.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!