Nöje

Enkel och lyxig nyårsdessert! Bärsorbet med bubbel – klar på 5 minuter

Vi på Metro Mode har inga planer på att hänga framför spisen hela nyårsafton, och kommer därför att satsa på recept som är enkla att förbereda – och går undan att sno ihop! Här listar vi en nyårsdessert bestående av en bärsorbet toppad med rosa bubbel som både är enkel, snabb och upplevs elegant och lyxig. 

Foto: Gourmande in the Kitchen

Är det du som lagar nyårsmiddagen i år? Styr upp en härlig nyårsafton utan stress genom att planera maten i god tid. Den här desserten är inte en sockerbomb och upplevs inte särskilt söt – utan snarare fräsch och uppfriskande.

Med bara några få ingredienser och minimalt med arbete får du en riktigt snygg, god och lyxig bärsorbet!

Toppa med färska eller frysta bär för extra stilpoäng.

Bärsorbet med bubbel

Bärsorbet med bubbel

Du behöver: (ca 4-5 personer)

2 bananer
200 g frysta bär (tex blandning av hallon och blåbär)
2 msk florsocker

Att toppa med: 

Lyx: Rosa champagne

Budget: Rosa mousserande vin

 

Gör så här:

1. Skiva och frys bananerna.

2. Placera de frysta bananbitarna tillsammans med frysta bär, och florsocker (efter smak) i mixer eller bunke.

3. Mixa i mixer eller med stavmixer tills det har bildats en fast sorbet.

4. Portionera upp en kula sorbet i varje glas.

5. Servera genast och häll sedan på lite bubbel i glaset vid bordet för extra lyxig känsla.

Lycka till!

Foto: Gourmande in the Kitchen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!