Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Enkel och supergod bärtårta med saftig mazarinbotten

Vi älskar att fylla år och då få anledning att baka tårta. Här tipsar vi om en enkel och supergod tårta med saftiga mazarinbottnar, grädde och rårörda bär.”

Här är receptet på tårtan som du kan bygga och forma precis som du vill.

 

Botten (gör flera om du vill ha våningstårta som på bilden)

500 g riven mandelmassa

150 g brynt smör

4 ägg

1 dl mjöl

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Bryn smöret i kastrull och låt svalna helt.

Riv mandelmassa i en bunke och rör ner smöret och vispa sedan ner äggen.

Blanda sist ner mjölet och rör om smeten så allt blandas samman.

Baka i bakplåtsklädd eller smörad och bröad form – och grädda botten i ca 30 minuter – tills din botten fått fin färg. Delar du upp smeten i mindre formar så minskar tiden i ugnen.

 

Fyllning:

250 g hallon

250 g jordgubbar

2 dl socker

 

Gör så här:

Koka samman bär och socker tills det smälter samman. Låt sedan svalna helt.

 

Fyllning:

5 dl vispad grädde

Bärblandning

 

Sätt samman tårtan:

När varje mazarinbotten svalnat helt stansar du ut den form du vill ha på din tårta. På bilden har jag valt att bygga två våningar genom större bottnar nertill och mindre upptill.

Bred på bärblandning på varje botten och toppa sedan med ett lager vispad grädde.

Varva bottnar och fyllning tills tårtan är klar.

 

Förslag på dekor:

Dekorera med färgad grädde (som du fixar med några droppar hushållsfärg) och färska bär.

 

Foto & recept. Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!