Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Enkel, snabb, salt och härligt seg chokladkolapaj att testa i helgen

När du inte vill att desserten ska ta någon av din dyrbara tid är det här ett hett alternativ till kladdkakan. Superenkel pajbotten fylld med salt och seg chokladkola, strösslad med nötter och toppad med färska bär. Det blir inte bättre än så här efter en god middag.

Enkel pajbotten:

4,5 dl mjöl

1 dl socker

200 gram smör

Lite vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Smält smör och låt svalna. Blanda samman samtliga ingredienser.

Smöra form och tryck sedan fast pajbotten. Nagga med gaffel.

Grädda bottnarna i ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg.

Supersnabb salt chokladkola:

3 dl socker

1/2 dl vetemjöl

½ dl kakao

1,5 dl sirap

1-2 msk kaffe

150 gram smör

1 tsk salt

Smaksättning: 1 näve pekan och valnötter.

Gör så här:

Smält smör i kastrull och blanda ner resterande ingredienser.

Koka kolan på medelstark värme under omrörning i ca fem minuter. Gör kulprovet innan du tar bort kastrullen. Annars kan kolan bli för lös.

Kulprovet: Droppa lite kola i ett glas med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula så är kolan klar. Blanda då ner nötter i smeten. Text pekan och valnötter.

Häll chokladkolan i pajformarna, strö över lite salt och låt stelna. Toppa med färska bär och servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick grädde.

Recept och foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!