Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Enkelt, snabbt och supergott frukostbröd

Här kommer receptet ni inte får missa – på ett genialiskt bröd som inte ens behöver tid för att jäsa. Det tar fem minuter att sno ihop (och sedan klarar det sig själv i ugnen). Brödet är supergott att äta som det är men även till en god soppa eller bara som det är med smör och ost. Mums!

Foto: Unsplash

Du behöver:
1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
5 dl kesella eller filmjölk (blanda ut kesellan med 1/2 dl vatten om det blir för trögflytande)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl mjöl
2,5 dl grovt rågmjöl

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd sockerkaksform (eller annan form) och strö över valfria frön.

3. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Klart att avnjuta!

Tips! Gör flera limpor när du ändå håller på och frys in så har du bröd för flera veckor framöver.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!