Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Enkla (och galet goda) nutellagrottor med rostade kaffebönor

Utmana den klassiska hallongrottan genom att fylla dina mördegskakor med krämig nutella. Sätt pricken över i:et genom att strö över rostade kaffebönor och låt sedan ugnen göra jobbet. Ut kommer de ljuvligaste av småkakor!

I bildspelet nedan hittar du receptet som du enkelt snor ihop på en kvart! Förvara småkakorna i en omsluten burk i skafferiet, eller frys in dem för bästa hållbarhet.

Recept & foto: Cassandra Lundgren

 

 

Ingredienser

Ingredienser

Du behöver:

200 g smör

4 – 5 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 

Fyllning:

100 g nutella

100 g rostade kaffebönor

 

Foto: Cassandra Lundgren

Nästa bild
Sätt samman

Sätt samman

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman alla torra ingredienser förutom socker.

Rör ihop mjukt smör och socker.

Häll i de torra ingredienserna och knåda till en smidig deg.

Rulla små bollar och placera i kakform. Tryck ”hål” i varje kaka och fyll varje med ½ tesked nutella.

Mortla rostade kaffebönor och strö över.

Baka i ugnen i ca 12-15 minuter tills kakorna fått fin färg.

Foto: Cassandra Lundgren

Nästa bild
Toppa med rostade kaffebönor

Toppa med rostade kaffebönor

Rostade kaffebönor:

Sätt ugnen på 220 grader.

Sprid ut bönorna på en bakplåtsklädd plåt.

Rosta ca 15 – 25 minuter beroende på om du vill ha mellan eller mörkrost.

Ju längre du rostar ju mörkare rost får du.

Foto: Cassandra Lundgren

Nästa bild
Servera med en krämig kaffedrink

Servera med en krämig kaffedrink

Gillar du ”more is more” så servera kakorna i kombination med en god och svalkande kaffedrink.

Receptet hittar du här >>

Foto: Cassandra Lundgren

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!