Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Enklaste godisen att göra i helgen – krämiga chokladtryfflar

Det blir inte enklare eller godare än så här. Krämiga chokladtryfflar slänger du ihop på tio minuter med hjälp av choklad och grädde. Smaksätt de smarriga godisarna med allt ifrån citrussmak till nötter eller bitar av godis. Här hittar du Cassandras grundreceptet för ett helt gäng gobitar.

Du behöver:

500 g mörk choklad (och fin kvalité)

2 dl vispgrädde

 

Kakao eller florsocker att rulla tryfflarna i

Smaksättning: Låt fantasin flöda och välj smaksättning efter tycke och smak.

 

Gör så här:

Koka upp grädden i en kastrull.

Dela chokladen i mindre bitar och kör ner den i kastrullen.

Rör om tills chokladen smält helt och en len tryffelsmet bildats.

Låt svalna innan du ställer in kastrullen i kylen.

När tryffeln är kall tar du fram en tesked och skopar ut lagom stora portioner som du formar till bollar (jag gillar att göra en liten topp på dem som på bilden).

Pudra sedan över kakao eller florsocker och förvara i kylen.

 

Foto & recept: Cassandra Brunstedt 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Fridsell
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che