Nöje

Enligt drottningens bestämmelser – Prins Harrys och Meghan Markles son blir inte prins

Meghan Markle och Prins Harry har fått en son och då blir han ju prins – eller? Inte enligt drottningens bestämmelser. Däremot får han dubbelt medborgarskap!

Foto: TT

I måndags kom beskedet att Meghan Markle och Prins Harry fått en son. Än så länge vet vi inte vad den lilla pojken får för namn, men något man däremot vet är att han inte kommer att bli prins. Innan prins William och Kate Middleton fick sitt första barn bestämde nämligen drottning Elizabeth II att inte bara deras förstfödde, utan att alla deras skulle få titlar som prins och prinsessa. Prins Harry och Meghan Markles barn ingår dock inte i den bestämmelsen, utan får istället titeln Earl of Dumbarton. Enligt uppgifter kan drottning Elizabeth II göra ändringar angående prins- och prinsesstitlarna, men i nuläget är han en Earl.

Däremot har den nyfödde pojken dubbla medborgarskap, vilket inte de andra barnen i den brittiska kungafamiljen har. I och med att Meghan Markle är amerikansk medborgare och inte har hunnit bli brittisk medborgare än blir även hennes son amerikansk medborgare. Han ärver nämligen både sin mammas och pappas medborgarskap.

Källa: Femina

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!