Nöje

Experten: Därför mår kattägare bättre!

Nu kan du vara en “Crazy Cat Lady” med all rätt. Experten bekräftar nämligen att katter får oss att må bättre – och vi säger bara äntligen! 

Foto: Unsplash

Att våra djur är våra älsklingar är ingen nyhet, men vad är det egentligen som gör att relationen blir så stark? Till Elit Daily förklarar psykologen Danielle Forshee om varför våra katter faktiskt påverkar vår mentala hälsa på ett (överraskande) positivt sätt – här listar vi anledningarna!

1. Ni bygger en relation 

Precis som i en vanlig relation vill man skapa en relation med sitt husdjur. Brukar du pussa, klappa eller prata mjukt med ditt djur? Detta är ett vanligt beteende enligt experten! Djuret knyter i sin tur en relation till ägaren genom att lyssna och finnas där när ägaren vill och behöver.

2. Ni förstår varandra

När ett mönster har uppstått kommer du och ditt husdjur lära er att förstå varandra och hur ni reagerar i olika situationer. Känner du igen att ditt husdjur kan ge dig extra mycket kärlek när du är ledsen? Det är nämligen för att djuret har koll på när du ändrar humör!

3. De får oss att må bra

Du känner dig mindre ensam med ett djur i närheten, vilket i sin tur får dig att må bättre. Att få kärlek av ditt djur kan få dig att känna samma sak som att få kärlek av en närstående. Kärlekshormonet oxytocin minskar i sin tur risken för stress och depression. En katt ger dig allt du behöver – uppmärksamhet, bekräftelse och massa kärlek!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!