Nöje

Experten: Så känner du igen en Tindersvindlare

Tindersvindlaren Simon Leviev är tyvärr inte den enda bedragaren där ute. Här är expertens bästa tips på hur du upptäcker och undviker en så kallad kärleksbedragare.

I och med Netflix nya dokumentär “Tindersvindlaren” är det fler som fått upp ögonen för riskerna med nätdejting – men hur känner man igen personer som försöker lura andra på pengar genom dejtingappar?

Här ger Richard Bromley, expert på risk och bedrägerihantering på fintech-bolaget Revolut, sina bästa tips på hur du känner igen en så kallad kärleksbedragare:

  • Storslagna kärleksbetygelser. Personen uttrycker starka känslor och kärlek tidigt i relationen – något som gör att många offer ofta upplever att de faller snabbt och hårt.
  • De kan aldrig träffas personligen för en riktigt dejt. De skyller på sitt jobb eller att de är utomlands.
  • Ytlig eller sparsmakad närvaro på sociala medier. Personens konton på sociala medier ger ingen riktig inblick i deras liv.
  • De tilltalar dig inte med ditt namn. De använder gulliga smeknamn när ni pratar – detta beror på att de inte vill riskera att säga fel namn, eftersom de ofta chattar med flera personer samtidigt.
  • Personen är otursdrabbad och har många problem. Och dessa problem kan bara lösas med pengar.
  • De föredrar sms eller WhatsApp. Personen vill helst chatta utanför dejtingsajten eller appen, och föredrar att använda sms, WhatsApp eller e-post.
  • De vill att du tvättar pengar åt dem. Om någon ber dig att ha deras pengar på ditt konto eller överföra de någon annanstans och du samtycker, kan du bli åtalad för penningtvätt. 
  • Du blir ett ekonomiskt stöd för personen. Om personen mer och mer blir beroende av ditt ekonomiska stöd är de sannolikt en bedragare.

Avslutningsvis, om du har misstankar om din nya förälskelse, be en kompis eller familjemedlem om deras åsikt. Om det känns för bra för att vara sant, kan det ibland också vara det.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!