Nöje

Explorer lanserar ny vaniljlikör – framtagen för hot shots

Nu lanseras Explorer Vaniljlikör – för alla som älskar hot shots! En fyllig och rund likör med en varm doft av vanilj och smörkola!

Explorer, som är mest känd för sin vodka, har under senare år expanderat och lagt till flera typer av alkoholhaltiga drycker bland sina produkter. Nu lanseras Explorer Vaniljlikör för att möta den växande trenden med hot shots!

Trend som fått rejält uppsving

Hot shoten består av vaniljlikör, bryggkaffe och lättvispad grädde och har varit en klassiker sedan den skapades i slutet av 80-talet. Under 90-talet var det bland det trendigaste man kunde beställa på krogen och idag har den återigen fått sig ett rejält uppsving. “Hot shots är perfekt att servera på hemma- eller förfesten och passar även utmärkt som en festlig efterrätt. Shoten har en lagom lite lägre alkoholhalt i och med att 2/3 av ingredienserna är alkoholfria”, säger Marika Silander, Senior Brand Manager för Explorer.

Nedan hittar du ett härligt recept på Hot shots!

Produkten lanseras i en klimatsmart PET-flaska som är återvinningsbar och producerad av återvunnen plast. Finns i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 5244801 och kostar 189 kr.

Här hittar du fler drinktips!

Hot shot

Hot shot

Ingredienser:
1/3 Explorer Vaniljlikör
1/3 bryggkaffe
1/3 lättvispad grädde

Så här gör du:
1. Häll Explorer Vaniljlikör i ett shotglas.
2. Vinkla sedan glaset och häll försiktigt på varmt bryggkaffe så att vätskorna inte blandar sig utan lägger sig på varandra.
3. Tillsätt den lättvispade grädden på toppen med hjälp av en sked som du håller ovanpå kaffeytan medan du häller.

Klar att servera!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!