Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Extrovert och introvert – så får ni förhållandet att hålla

Är din partner extrovert och du är introvert, eller kanske tvärtom? Man brukar säga att motsatser dras till varandra, men de olika personlighetsdragen kan bli ett problem om ni inte möter varandra och kommunicerar. Här är tipsen för att relationen ska bli så bra som möjligt.

Foto: Pexels 

1. Ha ett “safeword”

Det kan vara svårt och känna exakt vad den andra känner, speciellt i vissa situationer. Du kanske vill lämna festen men vet inte hur du ska säga det. Ibland kan det vara enklare att ha ett ord eller något man säger till sin partner istället för att behöva förklara precis just då.

2. Prata

För den extroverta kanske det är en självklarhet att prata på och fråga om något är fel, men för den introverta kan det vara svårt och ta tid att våga öppna sig. Är du bekväm med att fråga, gör det! Och glöm inte att ge din partner tid för att fundera och svara.

3. Glöm inte bort varandra

För den som är extrovert blir det lätt att ni umgås med andra personer och hänger i större sällskap när ni ses. För den introverta kan det ibland kännas för intensivt. Glöm inte bort att ses bara ni två och visa den andra att hen behövs och är en del av ditt liv.

4. Döm inte

Kanske tycker man att den introverta upplevs som tråkig, men glöm inte att alla människor fungerar olika. Döm inte varandra för att ni har olika personlighetsdrag, uppskatta istället varandras fördelar. Den introverta kan skapa ett lugn och en trygghet, medan den extroverta kan få den andra att hitta på saker och få nya erfarenheter.

5. Ge varandra space

Den extroverta far och flänger, medan den introverta kan behöva mer egentid och space. Är du inte sugen på att gå på festen? Stanna hemma! Tänk på att ni kan göra saker på eget håll, men visa alltid att ni finns där för varandra och försök att inte ta det personligt.

Källa: Elle

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!