Nöje

Få nära vänner? Då kan du vara smartare än genomsnittet

Kan räkna dina vänner på en hand? Grattis, då är du förmodligen smartare än de flesta. Forskare vid Singapore Management University har nämligen kommit fram till att intelligenta personer har färre vänner..

vanner-fa-smartare-

Forskarna undersökte olika saker som gör en lycklig, som hur många sociala interaktioner en person har eller om hen bor i en storstad. De kom fram till att de flesta personer trivs bäst när de har många nära relationer, men de som hade högre IQ var lyckligast när de hade några få nära vänner. De kom också fram till att de med högre IQ mådde sämre när de var i en stor grupp av människor.

– Resultatet i den här forskningen tyder på att intelligenta personer är mindre benägna att spendera tid på nya ytliga bekantskaper eftersom de är mer fokuserade på långvariga relationer, säger Carol Graham, forskare vid Brookings institution, till The Washington Post.

Sammanfattningsvis kan vi säga att smarta personer lägger all sin energi på att ha kul med sina närmaste vänner och tycker det är mer tillfredställande än att lägga ner energi på att lära känna nya människor.

Om du har många nära vänner ska du inte hänga läpp. Det är fortfarande väldigt många som är lyckliga av att ha många vänner i sitt liv.

Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!