Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Facebook ändrar designen i mobilen – snart kan du ha en video som profilbild

01-video_gifs_final_opt3_large-2
 
Facebook har en förmåga att ständigt förändra utseende och design. De nya förändringarna har en förmåga att dela landet i ett hat-läger och ett älska-läger. Nu är det dags igen, Mark Zuckerberg har bestämt att denna gång ska utseendet på profilerna i mobilen och framförallt profilbilderna få sig en make-over.
 
Snart kommer det bli möjligt att byta ut profilbilden mot en profilvideo, på max sju sekunder, eller en GIF. Om man vill ha kvar sin profilbild, så finns det en nyhet för dig också, det kommer nämligen finnas möjlighet till att lägga upp en temporär bild, du bestämmer hur länge den ska ligga uppe. Den sistnämnda nyheten låter kanske lite likt en viss app kallad Snapchat… För en tid sen försökte faktiskt Facebook köpa Snapchat men fick nej. En viss inspiration kan nog vara hämtad från den appen.
 
03-Featured-Photos_CY_Final-FAcebook-profilbilder-nyheter
 
Även layouten i mobilen får sig en make-over. Det kommer finnas ett utrymme mellan din profilbild och din faktaruta. Där kan du skriva precis vad som helst egentligen, du kan skriva att du älskar falukorv, att du har det helt fantastiskt på din semester eller att du hatar fotboll. Valet är ditt.
 
De nya förändringarna på Facebook bjuder in till att låta kreativiteten flöda och bara fantasin sätter gränserna för hur din profilbild ska se ut. Men frågan är om man inte kommer tröttna på profilvideos efter ett tag och byta tillbaka till en vanlig stillbild. Hoppas att Mark Zuckerberg kan fixa så att man kan ha en GIF som omslagsbild, det vore något det.
 
Det är oklart när de här ändringarna kommer till vårt avlånga land, men inom en snart framtid kan vi hoppas på.
 
 
Läs även:
13 faser du går igenom när du shoppar online
9 appar som gör ditt liv enklare
Charlies fredagstips: Público
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: Facebook

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che