Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Fängslande böcker i sommar! Metro Mode-redaktionens favoriter

Sommar och semester innebär lediga dagar i skuggan sipprande på en iskall lemonad – med en spännande bok i handen. För att hitta sommarens mest läsvärda verk tipsar vi på Metro Mode om våra bästa boktips till semestern.

Foto: @vikyandthekid 

Är du på jakt efter fängslande böcker till sommarens lata dagar? Vi på Metro Mode har valt ut våra favoriter från bokhyllan som ni inte får missa. Allt från Ngozi Adichies roman “En halv gul sol”, som tidigare har hållit i två hyllade TED-talks, till en prisad bok med samlad skönhetsmat från världen över. En av böckerna har hyllats av Barack Obama som ”en anmärkningsvärd memoar”, vilket är ett måste att läsa i sommar. Förlora dig i böckernas magiska värd och spana in våra 10 favoriter nedan.

Ett minnesvärt frieri - Julia Quinn KÖP

Ett minnesvärt frieri - Julia Quinn

Julia Quinns femte och fristående del i bokserien om de åtta syskonen i 1800-talets England. I Ett minnesvärt frieri skriver Eloise Bridgerton ett brev till Sir Philip för att beklaga hans frus plötsliga bortgång. Det det blir början på en lång brevväxling mellan dem, men när Sir Philip frågar Eloise om hon vill gifta sig med honom blir hon chockad. Inte kan kan hon väl gifta sig med en man hon aldrig har träffat?! Eller kan hon det? I september kommer den sjätte delen och under året får boksuccén premiär som Netflix nya kostymdrama!

Pris: 169 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Allt jag inte kan säga - Emelie Pine KÖP

Allt jag inte kan säga - Emelie Pine

En ärlig bok om händelserna som format Emelies liv: om infertilitetens outsägliga sorg , om att ts hand om en alkoholiserad förälder, om tabun kring den kvinnliga kroppen och den kvinnliga smärtan, om ofrivilligt sex och våld mot det egna jaget. Förkrossande, gripande och insiktsfull – och trots det fylld av glädje.

Pris: 179 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Små stora saker - Jodi Picoult KÖP

Små stora saker - Jodi Picoult

Efter att jag såg boken på New York Times bästsäljare-lista blev jag nyfiken och nu är det en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Med ett vackert språk får vi följa barnmorskan Ruth Jefferson som blir nekad att ta hand om ett barn eftersom hon är afroamerikan. Plötsligt slutar lille Davis andas och Ruth tvekar, men försöker sedan rädda barnet. Då är det redan för sent. En bok som inte tvekar inför de svåra frågorna – den utforskar rasism, privilegier, fördomar och rättvisa, den gav mig en rejäl tankeställare.

Pris: 179 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

 

KÖP

Nästa bild
Destination Beautyfood - Maria Ahlgren KÖP

Destination Beautyfood - Maria Ahlgren

Efter att jag läst meningen “85 recept för skönhet inifrån” var jag såld. En kokbok som även guidar till ingredienser, rutiner och kulturprodukter, här får vi inspireras av skönhetshemligheter världen över. Med kapitel som utgår från Seoul, Tokyo, Paris, Los Angeles och Stockholm tillsammans med vackra bilder har jag redan testat på smoothies med ingredienser jag aldrig annars hade testat – och de var himmelskt goda! Vill du lära dig om koreanska hemligheter kring glow (gwang) och sudda ut gränserna mellan kök och badrum i sommar är det boken för dig.

Pris: 179 kronor. (Nedsatt från 219 kr)

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Fången från Azkaban - J.K Rowling KÖP

Fången från Azkaban - J.K Rowling

Är det något som jag aldrig tröttnar på så är det Harry Potter. Under sommaren så vill jag luta mig tillbaka med en bok som jag inte behöver anstränga mig så mycket för att läsa. Jag har köpt jubileumsutgåvan av alla böcker, de är så fina!

Pris: 189 kronor (Nedsatt 3%)

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Flickorna - Emma Cline KÖP

Flickorna - Emma Cline

En bok som verkligen fångade mig var Flickorna, jag läste ut den på en dag. En bok som är inspirerad av de mord som sektledaren Charles Manson fick unga kvinnor att begå i slutet av 60-talet. Boken handlar om Evie som följer med Suzanne till en ranch där Russell lever med sin stora ”familj”.

Pris: 55 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Jungfrustigen - Philip Teir KÖP

Jungfrustigen - Philip Teir

Detta är Philip Teirs (finlandssvensk författare och journalist) tredje bok. Den handlar om ett aktuellt tema i vår tid – skilsmässa och “den nya familjen”. Det är Richard som blir förälskad i den något äldre Paula på en förlagsfest. De blir ett par och bestämmer sig för att flytta ihop. Men det är inte bara Paula och Richard som skall bo ihop. I den nya gemensamma lägenheten bor också varannan vecka hans två barn från ett tidigare äktenskap. Sprickor och olikheter börjar att vecklas ut i den nya familjekonstellationen och allt oftare viner anklagelser mellan väggarna.

Pris: 189 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Talking as fast as I can - Lauren Graham KÖP

Talking as fast as I can - Lauren Graham

“From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and everything in between”.

Perfekt för dig som är ett fan av Gilmore Girls, skådisen Lauren Graham eller bara ett fan av att få dig ett gott skratt. I denna självbiografi får du i både text och foton följa Lauren genom olika delar av livet, där hon med glimten i ögat och en stor dos självinsikt berättar om sitt liv både innan, under och efter Gilmore Girls. Hon delar med sig av allt från hur hon försökte bli vegan för Ellen Degeneres skull till hur hon jobbade sig fram till en en roll som skulle sätta spår i mångas hjärtan. Jag satt och skrattade högt för mig själv hela semestern!

Ps. Rekommenderar starkt att läsa denna på engelska.

Pris: 82 kronor.

Köp här (Engelska)

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Svärmaren - Anna Bovaller KÖP

Svärmaren - Anna Bovaller

För dig som inte kan se dig själv läsa något annat än deckare på semestern kan jag varmt rekommendera denna bok. Här får du följa advokaten Petra Wester som en sommarmorgon hittar sin kollega död på kontoret. Hon börjar nysta i fallet och upptäcker att spåren leder tillbaka till hennes egna liv. Det hela utspelar sig med hjälp av målande beskrivningar som får en att känna sig som att man är på plats. Garanterad nagelbitare som tar oanade vändningar under läsningens gång!

Pris: 136 kronor.

Köp här. (E-bok)

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Allt jag fått lära mig - Tara Westover KÖP

Allt jag fått lära mig - Tara Westover

”Allt jag fått lära mig” (2019) är den uppmärksammade och bästsäljande självbiografin av Tara Westover som växte upp i en fattig och religiös familj med en survivalist till pappa. Istället för att gå i skolan fick Tara och hennes syskon jobba med – för barn – farliga sysslor på gården och hjälpa till att förbereda inför domedagen. Trots att familjen levde avskärmade från samhället har Tara lyckats skapa en stark egen röst och identitet, efter att ha kommit fram till den avgörande frågan ”vems sanning ska jag följa?”. Boken har hyllats av Barack Obama som ”en anmärkningsvärd memoar”. Ett måste att läsa i sommar!

Pris: 239 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Mr Ripley En man med många talanger - Patricia Highsmith KÖP

Mr Ripley En man med många talanger - Patricia Highsmith

En riktig kultbok. Böckerna om Mr Ripley från 1955 blev filmatiserade på 90-talet.

Den unge amerikanen Mr Ripley är kallhamrad och hänsynslös men ändå charmerande. Han inleder sin brottsliga bana av en ren slump nr han får i uppdrag att resa till Europa för att övertala en ung man att återvända till föräldrahemmet. När tillfället ges att utnyttja den unge mannen och framför allt hans pengar tvekar han inte.

Pris: 55 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
En halv gul sol - Ngozi Adichie KÖP

En halv gul sol - Ngozi Adichie

”En halv gul sol” (2008) av Chimamanda Ngozi Adichie är en otroligt välskriven och gripande historia om två mycket olika tvillingsystrar, Olanna och Kainene som lever med sina familjer i Nigeria. Historien utspelar sig före och under det blodiga inbördeskriget, även kallat Biafrakriget, i slutet av 1960-talet. Vi får följa de olika människoödena på ett så levande och engagerande sätt att det verkligen inte är konstigt att ”En halv gul sol” redan anses vara en klassiker! Bonustips: Chimamanda har spelat in två mycket tankeväckande och sevärda TED-talks.

Pris: 59 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

Se hennes talks här!

KÖP

Nästa bild
En bur av guld – Camilla Läckberg KÖP

En bur av guld – Camilla Läckberg

Är en riktig bladvändare som man enkelt läser från pärm till pärm under ett par soliga dagar i hängmattan. Handlar om ett par som på ytan har precis allt man kan önska i livet. Men när mannen bedrar och sviker bokens huvudkaraktär Faye börjar allt istället handla om den perfekta hämnden. Och visst är hämnden ibland ljuv?

Pris: 209 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Idag är jag fri – Josefin Dahlberg KÖP

Idag är jag fri – Josefin Dahlberg

Handlar om Josefins personliga resa från att hon började dricka alkohol som tio-åring, till ett grovt alkoholmissbruk fullt av självskadebeteenden men självklart också om hur det gick till när hon blev nykter. Idag är Josefin en stor inspiratör på Instagram och yogalärare som dagligen försöker få sina följare att må så bra som möjligt i livet. Lättläst, stundvis hjärtskärande men framförallt inspirerande.

Pris: 209 kronor.

Köp här.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
Där kräftorna sjunger - Delia Owens KÖP

Där kräftorna sjunger - Delia Owens

Denna prisbelönade internationella succé var 2019 den den mest sålda boken i USA.

Detta är en oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne “Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstörning som alla tror, och snart  uppdagas sanningen on hennes liv.

Köp: 189 kronor.

Lyssna på boken här. (Prova Gratis i 2 veckor)

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!