Nöje

Färgsprakande och veganska recept med quorn

Lagom till våren lanserar quorn två nya minifiléer med olika smaksättingar, sweet chili och barbeque. De nya minifiléerna är helt veganska och passar perfekt som ersättare för kyckling, de är dessutom färdiga att äta direkt! Spana in recepten nedan!

Nedan delar vi två härliga recept från quorn. Det ena är en pastarätt som är både mättande, vacker och god. Perfekt om du behöver fylla på inför ett träningspass eller bara önskar en nyttig och smakrik rätt. Det andra receptet är en riktigt god wrap, perfekt att servera när det kommer många gäster på besök!

Veganska Sweet Chilli-filéer med pasta

Veganska Sweet Chilli-filéer med pasta

Du behöver: 4 portioner

1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli 400g kokt pasta
300g romanescokål (eller blomkål)
200g gröna ärter

100g brysselkål rapsolja
salt
peppar

olivolja
groddar
färsk bladpersilja

Rödbetshummus

3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)

1 förpackning kokta kikärtor (à cirka 400 g)

1 vitlöksklyfta
1 citron
3 msk tahini (gärna den ljusa)
salt

Gör så här: 

Rödbetshummus:

Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.

Ansa brysselkålen och dela på hälften. Stek i panna med lite rapsolja tills det är lite motstånd kvar i brysselkålen. Salta och peppra.

Koka romanescokålen och gröna ärtor cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Blanda pastan med rödbetshummus.

Fördela pasta, romanescokål, brysselkål och ärtor på tallrikarna. Toppa med minifiléerna, groddar, bladpersilja och ringla över olivolja.

Nästa bild
Veganska barbecuefiléer i wraps

Veganska barbecuefiléer i wraps

Du behöver: 4 portioner

1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Barbecue 4 tortillabröd
60g sallad
12 körsbärstomater

100g majs 30g ärtskott olivolja
salt

peppar
salsa (om önskas)

Picklad rödlök

200g rödlök
0,5 dl ättikssprit, 12% 1 dl socker
1,5 dl vatten

Gör så här: 

Picklad rödlök:

Skiva rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 1-2-3 lag genom att koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.

Fördela tomat, majs, sallad, ärtskott, picklad rödlök och Quorn Vegan Mini Fillets Barbecue i tortillabröden. Tips! Klicka gärna i lite salsa också.

Ringla över olivolja, salta och peppra.

Vik in botten på bröden och rulla ihop till en wrap.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!