Nöje

Favoritresmålen bland 55-plussare

Efter ett år med reserestriktioner är det många som drömmer om att återigen se andra delar av världen. Booking.com har kollat närmre på vilka resmål som är populära för dem över 55 år.

Foto: Instagram @josemostajo/@anto81nio

Det är aldrig för sent att utforska världen, vidga sina vyer, lära känna nya människor, upptäcka sevärdheter och kulturer, prova nya delikatesser eller lära sig något nytt. Reslust har ingen åldersgräns! Mer än hälften av de globala resenärerna över 55 år säger att de har insett hur viktigt det är för dem att resa, efter denna period då de inte har haft möjlighet till det. Booking.com har gjort en djupdykning i favoritresmål för åldersgruppen, nedan kan du spana i resultaten!

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, Peru

Reslust har ingen åldersgräns, och det har inte äventyr heller! Det resmål som rekommenderas mest av resenärer som är 55 år eller äldre är den dramatiska och mystiska inkastaden Machu Picchu. Detta konstnärliga och arkitektoniska underverk finns uppfört på Unescos världsarvslista och ligger på toppen av ett berg, 2 400 meter över havet. Vill man besöka staden kan man göra en dagsvandring upp till toppen. De med begränsad rörlighet eller de som bara vill komma fram med pigga ben kan ta något av de två tågen som går nästan hela vägen upp.

Bo här: Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel ligger i vackra omgivningar och är perfekt för lite vila och avkoppling. Här kan du få en massage eller sitta en stund i en andinsk bastu för att vila dina trötta ben efter vandringen till Machu Picchu.

Foto: Instagram @josemostajo

Nästa bild
Matera, Italien

Matera, Italien

Den historiska staden Matera är ett resmål som du inte får gå miste om enligt Booking.coms 55- plussare. Matera ligger i regionen Basilicata, och här kan du äta och sova i grottor som tidigare stod övergivna. I denna unika stad finns nämligen många så kallade sassi, grottor som har huggits ut för hand i berget och där stadens befolkning en gång bodde. Du kan resa tillbaka i tiden med ett besök till Casa Grotta, och uppleva hur det var att bo i en sassi, eller besöka kyrkorna Chiese Rupestri, som är inhuggna i berget.

Bo här: Aquatio Cave Luxury Hotel & SPA ligger i Materas sassi-stadsdel, som finns med på Unescos världsarvslista. Här kan du få en unik grottupplevelse med lyxkänsla. På hotellet kombineras grottans historia med moderna inredningsdetaljer, och det finns till och med en bastu, hamam och uppvärmd inomhuspool.

Foto: Instagram @anto81nio

Nästa bild
Toruń, Polen

Toruń, Polen

Toruń är en av Polens äldsta städer, och med sin rika historia och vackra vyer över floden Wisłalockar även den 55-plussare. Toruń har anor från 700-talet, och stadens gamla stadsdel är uppförd på Unescos världsarvslista. Där hittar du också Polens svar på Pisa: ett medeltida torn som lutar åt sidan. Om du gillar sötsaker kan du också besöka det berömda Muzeum Piernika (pepparkaksmuseet).

Bo här: På Apartamenty Chleb i Wino Toruń kan du bo i eleganta och moderna lägenheter i hjärtat av den gamla stadsdelen. Lägenheterna ligger i en 1500-talsbyggnad och erbjuder alla moderna bekvämligheter som du behöver under din vistelse.

Foto: Instagram @env.pl

Nästa bild
Sankt Petersburg, Ryssland

Sankt Petersburg, Ryssland

Ett annat toppval för 55-plussare är Rysslands näst största stad, Sankt Petersburg. Denna livliga stad var den kejserliga huvudstaden i 200 år och är nu Rysslands kulturella centrum med kända museer, teatrar, gallerier, arkitektoniska monument, kulturella institutioner och universitet. Besökare kan själva uppleva stadens rika kulturarv på Eremitaget, världens näst största konstmuseum.

Bo här: Pushka INN hotel ligger i ett ståtligt våningshus från 1700-talet som gjorts om till ett lyxboende med utsikt över floden Neva. Detta eleganta hotell har stora och rymliga rum och ett bra läge för dig som vill utforska allt som Sankt Petersburg har att erbjuda.

Foto: Instagram @andrei_mikhaliov

Nästa bild
York, Storbritannien

York, Storbritannien

York är en stad med rik kultur och historia som omges av murar från 1200-talet. Innanför stadsmuren hittar du en gotisk katedral med anor från medeltiden, en utbredd scen för samtida konst och flera hemsökta pubar – en av anledningarna till att York påstås vara Europas mest hemsökta stad.

Bo här: Judge’s Lodging är ett elegant, kulturmärkt georgianskt hus som har omvandlats till ett hotell med utsikt över katedralen – en perfekt utgångspunkt för att utforska staden. Hotellet ligger centralt bara en kort promenad från Yorks tågstation. Här bor du i vackra rum och kan få nylagad frukost varje morgon.

Foto: Instagram @wjaglaphotography

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!