Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + HBO Nordic

”Fear the Walking Dead”: Här är frågorna inför omstarten av säsong 4

Vad hände med Madison? Vem är gruppens nya ledare? Och får vi se fler karaktärer från systerserien  ”The Walking Dead”? Den 13 augusti är  ”Fear the Walking Dead” tillbaka.

Obs! Innehåller spoilers för ”Fear the Walking Dead” säsong 4, avsnitt 1-7.

Den fjärde säsongen av ”Fear the Walking Dead” rivstartade med något många länge har misstänkt skulle hända: att någon från ”The Walking Dead” plötsligt dyker upp. De båda serierna utspelas i samma apokalyptiska värld där de döda uppstår och civilisationen slagits i spillror.

Vi får se Morgan – en överlevare som till varje pris vill undvika att använda våld mot andra människor – lämna Rick och de andra i ”The Walking Dead” och vandra söderut. Längs vägen träffar han ex-polisen John och Althea, en kvinna som hjälper andra mot att få dokumentera deras berättelser på video. Trion överrumplas och tas till fånga av Alicia, Luciana och Strand som alla har mord i blick. De är på jakt efter några en annan grupp och misstänksamma mot allt och alla.

Men var är Madison? Och Nick? Och de andra som var med när den stora dammen sprängdes i slutet av säsong tre?

Första halvan av säsong fyra utspelas på två tidsplan. I nuet får vi följa Morgan, Alicia, Strand och de andra. I tillbakablickar får vi veta vad som har hänt. Hur Madison hittar ett hem åt gruppen inne på en gammal baseballstadion. Hur de trakasseras av ett gäng (Vultures) som vill ta över stadion utan strid. Men strid blir det – och den är spektakulär.

Här är frågorna vi ställer oss inför att den fjärde säsongen av ”Fear the Walking Dead” fortsätter 13 augusti på HBO Nordic:

Är Madison… död?

Det sista vi såg av Madison var minst sagt i en kaotisk situation inne basebollstadion. Trängd mot en gallergrind och omringad av hundratals oljeindränkta odöda – kallblodigt ditlockade av Madison för att rädda sina barn och de andra i gruppen – sätter hon eld på det torra gräset. Några sekunder senare lyser ett brinnande inferno upp kvällshimlen.

Alla i serien utgår från att Madison dog i lågorna. Men vi tittare får aldrig se exakt vad som händer med seriens huvudperson. Och då vågar vi inte avskriva henne riktigt än – eller? Lyckades Madison undkomma både elden och de odöda? Sitter hon gömd i ett krypin inne på stadion? Tog hon sig ut och sitter fängslad hos Vulture-gänget?

Vem blir ny ledare?

Oavsett om vi får återse Madison eller ej när säsong fyra av ”Fear the Walking Dead” fortsätter – den lilla gruppen överlevare står just nu utan ledare. Vem kliver fram? Vem är lämplig?

Strand har varit med länge men tycks alltid prioritera sig själv när kaoset bryter ut. Luciana har dragit iväg på egen hand förr och har inte längre Nick som håller henne var. Al har en egen agenda med sitt dokumentära filmande – vad händer om hon tröttnar på gruppen?

Charlie är ett barn och skarpskytten John svårt skadad.

Pacifisten Morgan lyckades hålla ihop gruppen när den höll på att implodera. Men står hans icke-våldsfilosofi i vägen för att ta de beslut som krävs för att överleva?

June tycks ha funnit sig själv och sin plats i gruppen och är dessutom inte längre en måltavla för Alicias ilska. Men räcker det för att Alicia ska lita fullt ut på henne? Eller är det just Alicia – som visat ledaregenskaper när Strand och Luciana följer med på hennes personliga korståg mot Vultures – som tar över efter mamman?

Vad ska Vultures göra nu?

Vet du vilka mer som är ledarlösa? Vultures. Det brokiga men välorganiserade gruppen har decimerats kraftigt i striderna mot Alicia och de andra. Bröderna Mel och Ennis är båda döda, så vad händer nu? Är gruppen kvar i området och vill hämnas sina ledare? Eller har de splittrats?

Får vi återse Daniel Zalazar?

Apropå potentiella ledare och rutinerade överlevare – var har Daniel Zalazar tagit vägen? Den buttra och plågade ex-agenten har inte setts till sedan Nick sprängde stora dammen i det sista avsnittet av tredje säsongen. Dog han i vattenmassorna? Eller spolades han upp någonstans långt ifrån de andra? Daniel är en överlevnadsexpert och har flytt dödens käftar förr fast alla trodde motsatsen – minns den brinnande källaren fylld med odöda i säsong två. Hm, se där ett scenario som känns igen.

Vad hände med Proctor John?

Proctor John, ledaren för motorcykelgänget som försöker ta över dammen i säsong tre, har likt Daniel Zalazar inte synts till sedan den stora explosionen då dammen brast. I Proctor John fick ”Fear the Walking Dead” en skurk av samma kaliber som Negan i ”The Walking dead” och nog vore det lite synd om han aldrig syns till igen.

Alla fyra säsonger av ”Fear the Walking Dead”, samt sex säsonger av ”The Walking Dead”, går att streama på HBO Nordic.

I samarbete med HBO Nordic.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!