Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Fem anledningar till att kvinnor väljer att leva ensamma

Även om många, både kvinnor och män, drömmer om äktenskap blir de inte nödvändigtvis lyckligare av det. Nedan listar vi fem anledningar till att kvinnor oftare än män väljer att leva ensamma.

Foto: Unsplash

Enligt studier som har gjorts har det visat sig att män ofta är mer beroende av det ett äktenskap för med sig än vad kvinnor är. Kvinnor föredrar i större utsträckning att leva ensamma och utgår man från heterosexuella relationer kan det finnas flera grunder till det. Det har nämligen visat sig att många kvinnor som tidigare levt i äktenskap och relationer och som sedan får smak på singellivet faktiskt har föredragit att inte skaffa en ny partner. Nedan kan du läsa om vad det kan bero på!

Kvinnor uppskattar ensamtid mer än män

Studier har visat att kvinnor uppskattar ensamtid i betydligt större grad än vad män gör, det är också vanligare att kvinnor upplever att de inte får den egentid de behöver för att må bra.

Kvinnor som lever ensamma har närmre vänskapsrelationer än män

En studie som gjorts i USA som har undersökt det sociala nätverket runt pensionärer som lever ensamma, har visat att betydligt fler kvinnor än män har vänskapsrelationer som gör dem lyckliga. Avsaknaden av vänner leder oftare till en känsla av isolering och det verkar vara vanligare bland män än kvinnor som förefaller bättre på att skapa och vårda vänskapsrelationer.

Kvinnor som lever ensamma lägger mycket tid på intressen och hobbys

Samma studie undersökte hur många av de äldre singelhushållen som spenderade tid på hobbys och intressen. Det visade sig då att betydligt fler kvinnor än män tog sig tid och prioriterade sina intresseområden. Kvinnorna som lever ensamma gör också detta i större utsträckning än kvinnor lever i relationer.

Kvinnor som lever med män upplever ofta att de tar större ansvar över hemmet

Med tiden har det ökat en medvetenhet kring hur hemarbete delas upp mellan parterna, och många kvinnor har blivit mer medvetna om hur mycket tid som går åt obetalt hushållsarbete. Kvinnor idag tenderar att vara mer skeptiska mot att ge upp sin lägenhet och flytta in hos en man, och det finns också en oro över att behöva göra merparten av hushållsarbetet.

Kvinnor som lever med män upplever ofta att de tar större socialt ansvar än sin partner

I heterosexuella relationer är det fortfarande en övervägande majoritet av kvinnor som tar mest hand om barnen och hemmet. Det är också vanligt att kvinnor tar det största emotionella ansvaret och även socialt ansvar för både familj och omvärld. Det kan handla om allt från att köpa en blomma till förskolepedagogerna eller en födelsedagspresent till en släkting.

Undersökningens resultat visar främst på sociala mönster och förmedlar en generell bild, det finns många par som lever betydligt mer jämställt och som har en helt annan arbetsfördelning.

Källa: Psychology Today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!