Nöje

9 roliga lekar till midsommarfirandet

Det finns väl inget bättre än när midsommarstången är rest och det är dags för dans och lekar? Nedan hjälper vi dig att sätta ihop det ultimata lekprogrammet för ditt firande, och vi garanterar många skratt på vägen!

Foto: Instagram @lojsanwallin / Pexels

  1. Lakrits i flaskan

De tävlande ställer sig på rad och binder ett lakritssnöre om halsen. Placera en tom flaska ca en decimeter framför varje tävlande. På en signal ska de tävlande hålla händerna bakom ryggen och försöka få ner snöret i flaskan.

2. Spik i planka

Du behöver:
Spik
Hammare
Planka till varje lag

Leken går ut på att lagen ska springa fram till en planka med en spik i, slå ett slag per person och sedan springa tillbaka och byta av. Laget som först får ner spiken i plankan vinner.

3. Säcklöpning

En gammal klassiker som aldrig går ur tiden. De tävlande tilldelas varsin säck av större modell och ställer upp sig längs en startlinje. På start skuttar alla iväg mot mållinjen, och först i mål vinner. Fungerar också som stafett.

4. Visseltävling

Alla deltagare får 4 kex. På signal stoppas kexen i munnen och tuggas sönder. Den som först lyckas vissla en förbestämd melodi vinner.

5. Dragkamp

Ett rep med ett par meters längd placeras mellan två tävlande lag. En bit bakom båda lagen placeras något föremål. Den som når sitt föremål först vinner.

6. Irländsk julafton (Stafett)

Du behöver:
Pinnar, ca 50 cm

På en utstakad bana springer varje lag, en och en fram till en utsatt pinne, trycker den mot pannan och snurrar ett antal varv (5-10 brukar vara lagom) runt den. Först gäng i mål vinner.

7. Ägg på sked (stafett)

Du behöver:
Råa ägg
skedar

Lagen tilldelas en sked och ett ägg och ska sedan på utstakad bana springa fram och tillbaka med skeden i munnen. Går ägget sönder får man byta till ett nytt ägg. Laget som först är i mål med ett helt ägg vinner.

8. Musik quiz

Denna lek kräver lite mer förberedelse av lekledaren. Papper, pennor, spellista och högtalare. Du kan med fördel hitta en inriktning, genre eller populära hits genom åren. Laget som får flest rätt vinner!

9. Spagettitorn

Du behöver:
Rå spagetti
Marshmallows
Gör så här:
Dela ut ett paket spagetti, samt en påse marshmallows per lag och låt dem med hjälp av dessa bygga ett så högt torn (valfri form) som möjligt under ett antal minuter, 4-6 brukar räcka. Högst stående torn vinner. Rolig lek att avsluta med.

Här hittar du massor av inspirerande artiklar inför Midsommar!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!