Nöje

Fem smarta hacks när du tvättar kläder

De senaste åren har vi blivit allt mer uppmärksamma på hur viktigt det är att ge kärlek till både naturen och våra klädesplagg när vi tvättar. Nedan listar vi fem smarta hacks att ha i bakhuvudet när du håller efter dina kläder!

Foto: Pexels

Ättiksprit mot svettlukt, rätt dosering av tvättmedel och bikarbonat är några av de saker LG tipsar om när det gäller att tvätta hållbart. Flera av företagets tvättmaskiner är utrustade med tvättmedelsdosering som underlättar för dig i vardagen i hur du doserar ditt tvättmedel på rätt sätt. LG har sammanställt sina bästa tips på hur du tvättar kläder på ett sätt som också är snällt mot miljön.

Ättiksprit

Ättiksprit

Odörers värsta fiende. Skippa sköljmedel och använd istället ättiksprit, det tar effektivt bort dåligt lukt med fungerar också mjukgörande för dina kläder. Ett plus är att det också rengör tvättmaskinen samtidigt, dosera 1-2 msk i sköljmedelsfacket för en full maskin!

Foto: Pexels

Nästa bild
Bikarbonat

Bikarbonat

Det bästa alternativet till fläckborttagning! Bikarbonat och citron funkar dessutom ihop som en naturlig blekningseffekt som är skonsam mot miljö och materialen. Blanda ihop och låt vittvätten ligga i ett bad för att få bort missfärgningar.

Foto: Pexels

Nästa bild
Fyll maskinen rätt

Fyll maskinen rätt

Ett enkelt men smart knep är att fylla tvättmaskinen rätt. En till hälften fylld maskin är slöseri av energi och vatten samtidigt som en överfull maskin kanske inte får tvätten ren. En bra tumregel är att fylla maskinen till 80%.

Foto: Pexels

Nästa bild
Släng i en torr handduk i torktumlaren

Släng i en torr handduk i torktumlaren

För att tvätten ska bli torr extra snabbt kan du lägga i en torr och ren handduk i torktumlaren tillsammans med den blöta tvätten – då går det mycket snabbare.

Foto: Pexels

Nästa bild
Dosera rätt

Dosera rätt

Tvätta endast kläderna när de faktiskt är smutsiga och följ instruktionerna på tvättmedelsförpackningen. För mycket tvättmedel har flera negativa följder, och inte minst mot natur och miljö. Överdosering kan också leda till allergiska besvär och hudirritationer.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!