Nöje

Fest igår? Här är 4 genialiska drycker som lindrar din baksmälla

En härlig festkväll är alltid kul men dagen efter är det inte lika roligt. Det absolut bästa tipset för att undvika en bakfylla är att dricka varannan vatten, men glömde du bort det kommer här fyra tips på drycker att dricka dagen efter.

Fotot: Pexels/Unsplash

Att vi blir bakfulla dagen efter vi druckit alkohol beror bland annat på att kroppen blir uttorkad. Därför är det bästa att försöka dricka mycket dagen efter för att lindra baksmällan.

Nedan listar vi 4 drycker som kan göra att du mår bättre:

1. Vatten

1. Vatten

Det absolut bästa att dricka dagen efter är självklart vatten. Du är uttorkad och din kropp behöver vatten för att återhämta sig. Bästa tipset är att se till och dricka flera glas direkt när du kommer hem så kommer du förhoppningsvis må lite bättre på morgonen.

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Äppeljuice

2. Äppeljuice

Om du inte är sugen på vatten och känner för något mer sött är äppeljuice din hjälte. Forskning har nämligen visat att äppeljuice fungerar jättebra mot uttorkning, till och med bättre än vätskeersättning. Eftersom baksmällor ofta kommer av att vi är uttorkade så är äppeljuice ett bra val!

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Sprite

3. Sprite

Om du är sugen på en kolsyrad dryck så är Sprite den bästa att välja. En kinesiskt studie har kommit fram till att det kanske inte är själva alkoholen som ger oss symptom som illamående och huvudvärk utan att det istället är kroppens sätt att bryta ned alkoholen som gör det. Efter att ha undersökt 57 olika drycker kom de fram till att drycker som innehöll lime och citron (som Sprite) var de som bäst hjälpte kroppen att bryta ned alkoholen. På så sätt är Sprite den bästa läsken att dricka dagen efter.

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Pepparmintste

4. Pepparmintste

Om du känner för något varmt dagen efter är det pepparmintste du ska satsa på. Enligt forskning är pepparmintste jättebra mot illamående och magont.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!