Nöje

Filip Lamprecht om kroppshetsen: “Ett problem”

I Efter fem öppnar Filip Lamprecht upp om den kroppshets som råder i modellbranschen – och hur samhällets skönhetsideal påverkar unga idag: “Det behöver inte vara jätteilla för att det fortfarande ska vara ett problem”, säger han.

Foto: TV4

I måndagens avsnitt av TV4:s Efter fem gästade Kristin Kaspersen och hennes son Filip Lamprecht studion för att prata om allt från Let’s Dance – där de båda två har deltagit och vunnit – till Lamprechts syn på den press som rådande skönhetsideal sätter på unga.

“En väldig kroppshets”

Lamprecht har på senare tid minskat på mängden modelljobb för att istället gå i sin mors fotspår och medverka mer i tv. Enligt honom råder det en “väldig kroppshets” i modellbranschen – samtidigt som utseendefixering långtifrån är begränsat till detta yrke, utan påverkar många unga idag:

“Det är svårt och det är så närvarande bland så många unga och så även för mig. Men det är ju nånting som vi bara ser mer och mer av”, säger han.

Lamprecht och Kaspersen delar även med sig om hur de har pratat om ämnen som kroppshets och utseendefixering inom familjen. Enligt Lamprecht är det viktigt för föräldrar att hålla sig uppdaterade om den kultur som råder kring ämnet på sociala medier, eftersom utvecklingen går snabbt framåt:

“Det är ju svårt för en förälder att ta det snacket med sitt barn. Där behöver man kanske bli bättre på hur man hanterar det och kanske även på att hålla sig ‘up to date’ med hur det ska kommuniceras, för det är inte samma sak som det var för flera år sedan, utan det händer saker hela tiden och det blir mer och mer vanligt”, säger han och tillägger: “Det behöver inte vara jätteilla för att det fortfarande ska vara ett problem, och tufft för barn.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!