Nöje

Filippa Toremo – gravid utan att veta: SVT släpper dokumentär om chockbeskedet

Influencern Filippa Toremo fick ett chockbesked när hon trodde att hennes magproblem hade blivit värre. Det visade sig nämligen att hon var gravid i femte månaden. Nu släpper SVT en dokumentär som skildrar hennes resa efter beskedet.

Foto: Jan Danielsson/SVT

Trots att hon använde p-piller och hade fått ett negativt graviditetstest visade det sig att Filippa Toremo var gravid i femte månaden. Det innebar också att gränsen för en möjlig abort hade passerats. Nu skildras hennes resa i en ny dokumentär från SVT Edit.

“Filippa är väldigt modig som delar med sig av denna stigmatiserande men väldigt viktiga fråga. Att få följa henne så nära under denna känsliga resa var ett stort förtroende att förvalta och hennes mående har varit av största prioritet för oss”, säger Sofia Manieri, projektledare för SVT Edit. I dokumentären medverkar även gynekologen Helena Kopp Kallner och flera av Filippas nära vänner.

“Det var många som skrev just ‘jag förstår att det är jobbigt för dig, jag har själv varit där’ och det är därför det är så viktigt för mig att prata om det här för att andra också ska känna sig mindre ensamma”, säger Filippa om sin medverkan i dokumentären.

Foto: Jan Danielsson/SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!