Nöje

Filmstaden förbjuder medhavt godis – Biobesökarna rasar mot den nya regeln

Filmstaden kritiseras hårt för sitt beslut att förbjuda biobesökare att ta med sig eget snacks. “Ska ni kroppsvisitera era kunder, eller hur tänker ni?” frågar en person på Instagram.

Foto: Unsplash/Instagram @filmstaden_ab

För en vecka sedan tog Filmstaden beslutet att förbjuda medhavt snacks. Istället hänvisas biobesökarna till Filmstadens eget utbud, något som Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden, bekräftar:

“Det stämmer. All form av medhavd godis, läsk och annan typ av förtäring som tidigare varit acceptabel gäller inte längre. Detta då försäljning på biograferna ingår som en del av vår verksamhet”, säger Hellström till Folkbladet och fortsätter:

“Då detta fortfarande är nytt så har jag förståelse för om det kan komma som en smärre chock för dem som ännu inte tagit del av beskedet.”

Förbudet omfattar både snacks och dryck, enligt Filmstadens webbplats:

”Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, mat, snacks, popcorn och godis i våra butiker, för att alla ska kunna hitta något som passar dem.”

Kritiseras hårt på Instagram

Sedan beslutet tillkännagavs har Filmstaden mottagit en hel del kritik på Instagram. Många kunder skriver att Filmstadens priser på snacks och dryck är oproportionerligt höga och flera personer uppger att de kommer att välja andra biografer i framtiden.

Vissa ifrågasätter hur den nya regeln kommer att tillämpas i praktiken:

“Ska ni kroppsvisitera era kunder? Övervaka salongen och slänga ut de kunder som äter medhavd godis? Eller hur tänker ni?” frågar en person på Instagram.

Andra menar att den nya regeln innebär orimligt höga kostnader för barnfamiljer:

“Fundera lite på vad det skulle innebära för en barnfamilj som kanske knappt har råd att ta med sina barn på bio och tvingas dessutom att köpa dyrt godis?” kommenterar en person.

Källa: SVT Nyheter

Foto: Unsplash/Instagram @filmstaden_ab

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!