Nöje

Fira Alla hjärtans dag i Finland – 6 romantiska resmål

Från norrskensturer i finska Lappland till gastronomiskt öhoppande på Åland – här är sex romantiska resmål för en oförglömlig Alla hjärtans dag-resa i vårt vackra grannland.

Foto: Antti Kurola/Visit Rovaniemi

En romantisk weekend behöver inte innebära långa flygresor. I Finland kan man uppleva både extraordinära kulinariska upplevelser, hisnande natur och spa-upplevelser utöver det vanliga. Här är Visit Finlands bästa tips för en romantisk weekend i Finland.

1. Hisnande naturupplevelser i Rovaniemi

1. Hisnande naturupplevelser i Rovaniemi

Arctic TreeHouse Hotel i Rovaniemi är ett härligt lyxigt boende som kombinerar lokala lappländska traditioner med modern skandinavisk design.

Njut av den hisnande panoramavyn över det lappländska landskapet och ta er in till Kotatieva Winter Park för en romantisk skridskotur på frusna spår som slingrar sig genom den snötäckta skogen.

Läs mer om Arctic Tree House Hotel här!

Foto: Antti Kurola/Visit Rovaniemi

Nästa bild
2. Upplev bastuhuvudstaden Tammerfors

2. Upplev bastuhuvudstaden Tammerfors

I Finland handlar Alla hjärtans dag inte bara om parrelationer, utan även om att vårda relationer med vänner. Varför inte åka på årets kompisresa till Tammerfors, även känd som “The Sauna Capital of the World”?

Boutiquehotellet Lillan Hotell & Kök blir den perfekta utgångspunkten för era äventyr, och mellan bastubesöken kan ni avnjuta delikatesserna i Nordens största inomhusmarknad Tampere Market Hall.

Läs mer om Lillan Hotell & Kök här!

Foto: Visit Tampere/Laura Vanzo

Nästa bild
3. Skärgårdsliv och stadspuls i Helsingfors

3. Skärgårdsliv och stadspuls i Helsingfors

Svårt att välja mellan natur och storstad? Under en vistelse på hotellet Majamaja kan ni uppleva både skärgårdsliv och storstadspuls – från hotellet tar ni er nämligen in till Helsingfors på endast 30 minuter.

Väl inne i stan kan ni äta säsongsbetonat och botanisera bland vinerna på Vinkkeli. Eftersom det nästan vore kriminellt att fira Alla hjärtans dag utan choklad rekommenderar vi även varmt ett besök till chokladmakarna på Chjoko.

Läs mer om Majamaja här!

Foto: Visit Finland

Nästa bild
4. Somna under norrskenen i Levi

4. Somna under norrskenen i Levi

Vad kan vara mer romantiskt än att somna under norrsken? På Northern Lights Village kan ni göra just detta. Den magiska vistelsen fullbordas med traditionellt tillagade lappländska delikatesser på restaurangen Saamen Kammi, en samisk torvkammare byggd under jord. Avsluta kvällen med en romantisk midnattstur i vinterskogen.

Läs mer om Northern Lights Village här!

Foto: Risto Hämäläinen/Visit Levi

Nästa bild
5. Kulinariska upplevelser i Åland

5. Kulinariska upplevelser i Åland

För par som älskar kulinariska upplevelser är Åland ett hett tips! På ön Klobben kan ni hyra en pittoresk stuga precis vid strandkanten och strax söderut ligger Mariehamn där ni hittar två restaurangguldkorn:

En romantisk måltid avnjuts med fördel på restaurangen Nautical, där rena, okomplicerade och säsongsbaserade smaker står på menyn – och för er som föredrar mer exotiska smaker erbjuder ÅSS Paviljongen asiatiskt fusionkök i izakaya-stil.

Läs mer om Klobben här!

Foto: Mikko Suosukainen/Visit Åland

Nästa bild
6. Anrikt hotel i Saimaa

6. Anrikt hotel i Saimaa

Om ni inte har något emot att fira Alla hjärtans dag lite i efterskott så kan ni från den 16:e februari besöka ett av Finlands äldsta hotell, Hotelli Punkaharju, som Tsar Nicholas I lät bygga år 1845.

Hotellet ligger i Finlands största sjölandskap Saimen, som är känt för sin spektakulära natur. För en extra romantisk weekend rekommenderas även ett besök på Järvisydän Lake Spa där ni kan uppleva en ”Finnish Lake Wellness Experience” på ett spabad som är byggt ovanpå naturens stenar.

Läs mer om Hotell Punkaharju här!

Foto: Hotel Punkaharju/Visit Finland

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!